keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Keittiön lattia

Keittiön (sen tulevan) lattiaa on avattu pieni pätkä. Se ihan oikeasti taitaa olla ainoa alkuperäinen tähän mennessä. Kauniit reunalaudat ja nyt ihan mielettömän paksut laudat, varmaan viisi-kuusi senttiä. Lautoja ei ole varsinaisesti pontattu, tai on, mutta ne ovat molemmista reunoista naaraita ja välissä on irtonainen rima ponttina. Onko joku törmännyt tällaiseen aiemmin? Saako laudat ajastettua tällä tavalla todelliseen rakennusvuoteen?


Kuvien ymmärtäminen vaatinee selitystä. Alhaalta ylöspäin: tumma raita varjon yläpuolella on lattian yläpinta, sitten näkyy naaraspontti ja laudan alapinta.


Tässä näkyy yksi ponttirima.


Tässä on myös ponttirima.


Lautojen alapuolia.


Rossipohja on  aikalailla piripintaan täynnä ja eriste näyttää ihan priimakuntoiselta. Ajatelkaa 115 v.!


Seinän viemärin läpivienti vierashuoneen kylppäristä keittiöön.


Rossipohjaa.


Tuleva keittiö. Ikkuna on suunnilleen keskellä seinää. Huoneen leveys on 614 cm ja korkeus 450 cm.


Lattiaa.

Osaatte ehkä arvata, että sanoin jo miehelle, että kannattaakohan lattiaa edes avata kokonaan, kun se näyttää näin hyväkuntoiselta. Melkein saattasi riittää, että se avataan vain tästä päästä, jossa on ollut kahvilan keittiö ja jos ei ole mitään syytä epäillä, että muualla olisi jotain kummaa, sen ehkä voisi jättää avaamatta... Vanhaa lattiaa on vaikeaa saada ehjänä irti ja veikkaan, että sen asentaminen takaisin ei myöskään tule olemaan ihan helppoa.

2 kommenttia:

 1. Meillä myös lattiaa on avattu vain niiltä osin mistä olisi voinut olettaa, että jotain ylläreitä voisi löytyä. Mutta ei löytynyt niistäkään, sillä ilmeisesti tuo eristeseos (meillä siis aivan samannäköistä) on sentyyppistä että siellä ei oikein mikään itiö tykkää kasvaa.

  Erikoinen tuo lattian laudoitus rimoineen.
  Ja huikea huonekorkeus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle toi lattiarakenne on uusi. Ja alkaa tuntua siltä, ettei avata kuin pakolliset.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!