torstai 25. huhtikuuta 2013

Ajatuksia kodihoitohuoneesta/tilasta

Meille tulee varsin iso kylpyhuone ja jotenkin minulla on sen suunnittelussa tyhjän paperin kauhu. En  osaa aloittaa. Kylpyhuoneeseen tulee ainakin:

 • WC-istuin, mielellään ihan ovellinen oma osasto
 • käsienpesuallas, ehkä kahdella tai jopa kolmella hanalla
 • kylpyamme
 • pönttöuuni (se on jo siellä)
 • kaksi suihkua, mielellään jonkinlainen mahdollisuus yksityisyyteen, kun lapset ovat isompia, eivätkä enää välttämättä käy pesulla yhdessä


kodinhoitotila:

 • pesukone ja kuivaaja
 • pyykinlajittelu (mustat, valkoiset, punaiset, sini-vihreät, arat)
 • pesuainekaappi (kaikki myrkyt ja pesuaineet)
 • silityslaudan ja -raudan säilytys
 • pölynimurin ja muiden siivousvälineiden säilytys
 • pyykkitelineiden säilytys
 • (pyykinkuivatuspaikka? vai kuivatetaanko pyykit yleensä vain jossain päin kylppäriä?)


tekninen tila

Keräsin ideakuvia, mutta vieläkin  minulle on epäselvää kuinka haluan jakaa ison tilan näille eri toiminnoille. Värimaailmasta minulla on aavistus, muttei varmuutta. Minusta kodinhoitohuoneen pitää olla mahdollisimman hyväntuulinen ja värikäs ja tietenkin käytännöllinen ja asioille järkevät paikat ja kunnon toiminnallisuudet. Haluan, että ergonomia-asiat ovat kunnossa. Meillä pestään 0-5 koneellista pyykkiä päivittäin. Veikkaisin, että viikossa on vain pari päivää, jolloin pesukone ei pyöri. Pyykkihuollolle on oltava riittävästi tilaa. Viikkauspaikka.


Sähäkkä, seinät ovat vähän liikaa minun makuuni.


Hauska pyykinannostelija.


Siisti kodinhoitotila


Ihanan kodikas kodinhoitonurkkaus


Tapetin takia otin tämän


Vekkuli ajatus, meillä parittomia tuntuu kertyvän aika paljon.


Meillä oli täsmälleen tämänkokoinen kodinhoitotila vanhassa kodissamme. Kaapeissa vaan oli ovet.


Ihanat lajittelulaatikot


Kiva valaisinidea


Säpäkkä lajittelu


Selkeä, mutta vähän kalsea


Tyylikäs


Tämä värikkyys, varsinkin  seinän pyykkipojat ilahduttavat minua.


Väriä!


Kiva talokaappi.


Tässä koneet ovat työskentelykorkeudella, pyykinlajittelun voisi yrittää toteuttaa koneen alle!


Ihanan värikäs, mutten kaipaa näin paljoa avohyllyjä kodinhoitohuoneeseen.


Suloinen, mutta epärealistinen.


Oven takusen hyödyntämisen voisi varmistaa.


Ihana järjestys!


Valoisa ja lämmin.


Ihan  jees.


Fiilistelyä

(Kaikki kuvat Pinterest.)

21 kommenttia:

 1. Näissä oli monta hyvää juttua, ihanin on mun mielestä tuo puutarhavajan näköinen kokonaisuus, kastelukannut nyt on ehkä vähän too much, mutta periaatteessa kodarinhan ei ole mikään pakko näyttää keittiöltä vaan inspiraatiota voisi hakea muualtakin. Tämä idea jää nyt muhimaan mun mieleen, katsotaan miten sen toteutan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä se on kauneimmasta päästä, mutta meille epärealistisin.

   Poista
 2. Mä olin eilen Iskussa, ja vaikka jokseenkin järkytyin niiden keittiötarjouksesta, jäin tekemään vielä pikasuunnitelman kodarista. Meille on tulossa pyykkäri ja kuivuri rinnakkain ja niiden alle likaisen pyykin korit. Meidän kodari on aika pieni, yläkaappeja tilasin toistaiseksi vain koneiden päälle, muutoin ajattelin selvitä avohyllyillä. Tason alle tulee integroitu silityslauta ja yksi vetokori vielä silitystä odottaville vaatteille. Seinää jää myös vähän, johon aion viedä meidän nykyiset haitarisysteemilliset pyykkinarut. Meillä ei ole kodarissa yhtään ikkunaa (paloturvallisuussyistä), joten ovet on tosi simppelit valkoiset ja muutenkin pitää tarkkaan miettiä värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä suunnitelmassa järkytti? Hinta vai sisältö?

   Minkälainen pyykkinaruhaitari teillä on?

   Poista
 3. Piti vielä tulla lisäämään, että yhteen kohtaan tason alle jaa vielä sellainen korisysteemi, johon saa kolme irrotettavaa lankakoria. Ne tulee lasten pyykin lajitteluun, mulla on ovela suunnitelma alkaa pistää ne viemään pyykit omiin kaappeihinsa niin pian kuin kykenevät. Tai oikeastaan 6v ja 4v tekevätkin sen jo, ei vaan ole tässä kodissa mitään korisysteemiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lapset trenaa lajittelua värien mukaan.

   Poista
 4. Hinta. Keittiö on ihana, mutta hinta itkettää. Tosin mulla on siinä kalliit koneet, joista tinkimällä saan hinnan järkevämmäksi. Ja taso on kallis myös.

  Meillä on 50cm leveät narut, jotka toimivat samanlaisella mekanismilla, kuin nämä lamput: http://www.ellos.fi/ellos-home/edgar-seinavalaisin/307217?N=1z141uuZ1z141o7&Ns=RankValue5|1&Nao=0 Voit kurkata lauantaina. Meillä on kaikkiaan neljä telinettä, kaikkiaan saan ainakin 2-3 koneellista pyykkiä niihin kerralla, riippuen vähän pestävästä kamasta. Sitten niitä pikkuripustimia käytän sukille ja muulle pikkupyykille, niin ei vie narulta tilaa.

  Ne saa pois tieltä, kun eivät ole käytössä ja myös työnnettyä aika pieneksi, jos niissä on vaatteita ja satunnaisesti ovat tiellä. Sitten meillä on se perinteinen teline ulkokuivausta varten, menee kattoterassille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitää katsoa noi pyykkinarut tarkemmin.

   Me jätettiin keittiöstä taso pois juuri hinnan takia. Timpuri sanoi, että voi tehdä puutason keittiöfirmaa järkevämmällä hinnalla. Mutta yhä ajatellaan sitä betonia, se ei tule kalliiksi, jos onnistuu... Koneista sain keittiöfirman kanssa tingittyä, isoimmat alet lähtöhintoihin oli 50% luokkaa. 20% vähintään.

   Poista
 5. Sain loistoidean tuosta pyykkipoikaseinästä meidän khh:n remppaa varten! Tai tänä vuonna aiotaan vain maalata yksi pitkä seinä (ja purkaa siitä ruma puolipaneeli), mutta siihen voisi maalata pienen boordin pyykkipoikateemalla.. toisen seinän kaappienvaihto yms jää budjettisyistä ensi vuodelle. Enkä mä edes oikeasti tiedä mitä siihen vielä haluaisin ja missä järjestyksessä, pitää kerätä ideoita. Tuo Lost Socks pitää myös muistaa!

  Mä en oo varma haluaisinko silitysrautaa integroituna khh:en. Tykkään silittää pyykkejä iltaisin olkkarissa tv:tä katsellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sit televisio kodariin, kuten Marko Paanasessa...

   Poista
  2. Ei ei! Just sitä kauhistelin. Mun khh:ssa pitää kuulua linnunlaulua!

   Poista
  3. Musiikkia? Että saa hommiin draivia!

   Poista
 6. Mä haluaisin betonitason, mutta pelkään, ettei osata. Varsinkaan sitä, johon tulee aukotukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä osataanko mekään, mutta massiivipuutason hintaan suhteutettuna halpa kokeilu...

   Poista
 7. Tosi kivoja fiilistelykuvia, mulla on toi nukkekotihylly muistutuksena itellä, se on ollu jossain lehdessä joskus. Me tehtiin vessa-suihku-kodari -remppa 2 v. sitten, haluttiin mahd iso tila eikä montaa pientä koppia, joten veivattiin suunnitelmaa niin paljon, että saatiin ne mahtumaan niille varattuun tilaan. Iahn kivat tuli, tosin kodaritilaahan sais kai aina olla enemmän. Mä haaveilen nyt jopa, et saisko lasen vaatesäilytyksen kodariin, olis niin kätevä, puhtaat suoraan kaappiin ja päältä pyykkikkoriin. Meillä kun siinä samassa tilassa siis tehdään noiden myös 4 - ja 6-vuotiaiden aamu- ja iltatoimet. Olis niin kompaktia. Ja vasta nyt kk sitten tuli iso teräspesuallas kodariin takaovelle - helpottaa huomattavasti kurakamppeiden pesua ja nyt pienet koiratkin pystyy nostaan vaan lavuaariin pesulle :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin kerran katsomassa omakotitaloa, jossa yhdessäkään makkarissa ei ollut vaatekaappeja, vaan kaikki vaatteet alakerrassa saunaosasto-kodinhoitohuoneessa. Mun mielestä idea on tavallaan hyvä. Minäkin töihinlähtiessä keskitalvella hipsuttelen säkkipimeässä makkarissa, jossa miehen lisäksi nukkuu mahdollisesti x määrä lapsia ja yritän pimeässä valita itselleni mustien vaatteiden joukosta vaatteita. Jos vaatteet olisivat muualla, ei tarvitsisi otsalampun kanssa häiriköidä... Mutta silti en ole ihan varma. Saa nähdä mihin päädytään ja mihin tila lopulta riittää.

   Poista
 8. Joo, se tuntuu vähän ärsyttävän hankalalta, juuri tuo vaatteiden haalaaminen sieltä missä muut nukkuu. Narisevat vanhan kaapin ovet jne., onneksi se meillä lähtevä aikuinen eli mies, ottaa vaattensa juuri tämän takia jo illalla valmiiksi ;D. Säästäis huoneessa tilaa muille ihanille huonekaluille jos vaatesäiltys olis muualla. Mutta sitten kuitenkin, vanhat vaatekaapit on kauniita - ostin juuri huutiksesta tuohon remontissaolevaan huoneeseen vanhan 40-luvun komeron, en ole edes hakenut sitä vielä mutta oon jo nyt ihan lääpälläni siihen, se on niin kaunis, kermanvärinen ihanuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katselen huutiksesta vanhoja kaappeja, mutta kivat on yleensä myös haluttuja ja kalliita.

   Poista
 9. Meillä on nyt kaikki lastenvaatteet kodinhoitohuoneen kaapeissa ja mun ja miehen vaatteet vaatehuoneessa, joka on kodinhoitohuoneen vieressä. Toimii tosi hyvin. Ajattelin, että sitten kun lapset ovat teini-iässä, niin voi laittaa niitä vaatekaappeja lasten omiin huoneisiin, jos niin haluavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuntuu toimivan ihan hyvin se, että lasten vaatteet ovat lastenhuoneissa, mutta aikuisten vaatteet voisivat olla muualla kuin makkarissa.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!