sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Vierashuone

Mies rakentaa jo vierashuoneen lattiaa. Tehdään sinne lattialuukku, josta pääsee tarvittaessa talon alle. Kivijalan kautta ei pääse talon alle kuin toisessa päässä, kulku on puolivälistä poikki.

Vierashuoneen kylppärissä alkaa olla vesijohdot, viemärit ja sähköt paikoillaan. Vähän levytystä ja aletaan päästä pintamateriaaleihin. Kävin eilen ostamassa käsienpesualtaan. Hanat puuttuvat yhä.

Homma etenee yhtäkkiä suht nopeasti.

Tänään piirsin ensimmäisen suht kokonaisen ja siedettävän luonnoksen kylppäri-kodinhoitohuone-teknisestä tilasta. Kylppärinäkökulmasta sain sinne mahtumaan kaiken tarvittavan, mutta kodinhoitohuone-tekninen tila -näkökulmasta en ole ihan varma. Pitää vielä maistella.


Tällaiset koukut voisivat olla kivat vierashuoneen kylppäriin.


Mutta nämäkin ovat suloiset ja sopivat värimaailmaan.


Tämä olisi ihanan eleetön kattovalaisin. Vaikka se on tavallaan liian moderni, se voisi olla sopivan näkymätön.


Vai pitäisikö kattovalaisimen olla vaikkapa tällainen? Minkälaisia kylppärinvaloja teillä on? Mistä olette hankkineet? Olen ihan kriisissä peilin yhteyteen tulevien valojen kanssa.

Tämän lasitason ostin jo vierashuoneen peilin alle. Peiliä en vielä.


Peili voisi olla vaikkapa jompi kumpi näistä kahdesta. Ehkä mieluummin eleettömämpi.

En enää muista olivatko matot Hobby Hall vai Ellos, suloisia kuitenkin. Harmaa ei vaan tähän kylppäriin ole oikea, mutta näistä väreistä kauniimpi.Tähän valurautavessapaperitelineeseen törmäsin jossain nettikaupassa. Se on kaunis, mutta liian romanttinen minulle.  Mutta siinä on kyllä sitä jotain.

(Kuvat: Ikea, Ellos, Hobby Hall, Lundagård ja joku muu verkkokauppa.)

11 kommenttia:

 1. Hei mistä toi iso kattovalaisin on? Mulla on haussa jotain ton tapaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis toi eleetön plafondi? Se on osoitteesta laatuvalo.fi, joka ei tunnu nyt toimivan, mutta merkki on Philips, se varmaan auttaa löytämään jostain muualta. Kylppäriin tarkoitettu plafondi.

   Poista
 2. Joo kylppäriin nimenomaan haussa. Kiitti.

  VastaaPoista
 3. Sähköasiat, kosteat tilat ja vanha talo ovat hirveän hankala yhdistelmä. Meille tulee kylpyhuoneeseen peilin molemmin puolin Ifön vanhat lamput, jotka ostin Ruotsin Traderasta. Ne ovat tämän tyyliset: http://www.lampgallerian.se/lampor/badrumsbelysning/bernadotte-3-farger/ mutta sirommat. Sähköasentajamme ei ole niistä yhtään innostunut, mutta kuulemma ne saa silikonisaumauksella suojattua riittävästi kosteudelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikeassa törmäsin aika samantapaisiin valaisimiin.

   Poista
 4. Meillä on vessassa (joka on siis samaa tilaa suihkun ja kodinhoitohuoneen kanssa) kattolamppuna miehen emalikiposta tekemä lamppu ja peilin (joka on vanhoihin taulunkehyksiin tehty) yläpuolella sellainen varrellinen krominen "työlampun" näköinen. Mutta sitten märemmissä tiloissa kodarin ja suihkun katossa sellainen perinteinen valkoinen pallokupu, sopii mun mielestä sisarpaneeliin ihan hyvin. Ja kodarin pöydän ääressä seinässä vielä se ikean olikohan årstid-valaisin. Eli aika sekalaista :)! Vanhassa kodissa oli vessan peilin molemmilla puolin sellaiset elokuvista tutut vanhat tähden pukeutumispöydän-valo rivistöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen miettinyt pallokupuja, toi plafondi on aika kallis, ja kun niitä tarvisi kaksi! tavallaan sellaiset filmitähtivalot olis hienot, mutta sit ei kuitenkaan.

   Poista
 5. Tykkäisitkö muuten näistä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90225793/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^Värit on ihan mun, mutta ei tyyli ja materiaali...

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!