sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kylppärisuunnitelma

Se kylppäri, josta olen täällä koko ajan puhunut, on vierashuoneen pikkukylppäri. Kun se on valmis ja olemassa, me voimme purkaa nykyisen spa-osaston ja alkaa vihdoin rakentaa meille inhimillistä kylppäriä.

Me mietimme välillä, että pitäisikö nykyisestä spa-osastosta tehdä miehen ja minun makkari, kun se on yli 20 m2, melkein liian iso kylpyhuoneeksi. Tultiin lopulta siihen tulokseen, että siitä tulee kuitenkin kylppäri-kodinhoito-tekninen tila.

Minulla on kestänyt todella kauan saada ajatukseni järjestykseen, että olen saanut tilan suunniteltua. Haluan, että tila tulee hyödynnettyä hyvin. Tässä on nyt ensimmäinen luonnos. Sitä saa kommentoida, koska mitään peruuttamatonta ei ole vielä tehty...


Ovesta vasemmalle on kodinhoito-tekninen seinämä. Ajattelin, että viimeisen kolmen 60 cm modulin matkalla olisi tekninen tila. Voi olla, että sille ei syvyydeksi riitä 60 cm mitenkään, mutta piirustus antaa sille tilaa (syvyyttä) jopa metriin saakka, koska olen piirtänyt uuden tilanjakajaseinän ikkunan viereen. Seinässä on nyt piirustuksessa taitettava työtaso, jota voisi käyttää pyykkien viikkaukseen jne. Mutta se ei ole pakollinen. Kaappirivistössä lähempänä ovea ovat pesukone ja kuivaaja, joiden alle on takoitus tulla pyykin lajittelu. Niiden vieressä kohti ovea on siivouskomero (lähinnä pesuainekaappi) ja imurikomero, jossa säilytetään imuri ja silityslauta. Molemmissa on varaa muttaa leveyttä.

Ikkunan edessä on kolme käsienpesuallasta vierekkäin. Himoitsisin valurauta-allasta, mutta luulen, että sellaisen tuottaminen Suomeen on kallista, en ole edes selvitänyt. Jos jollain muulla on joku vinkki, kertokaa nyt (tai vaietkaa ikuisesti...).

Käsienpesualtaiden ja kylpyammeen välissä on vanhoista ikkunoista tehty tilanjakaja. Kylpyamme meillä on jo valmiina, se matkusti mukanamme edellisestä kodista. Tänne toki sopisi tassuamme paremmin, mutta kyllä selkeälinjainen moderni ammekin passaa. Ammeen vieressä on kaksi suihkukoppia, joihin haluan jonkinlaiset oviviritykset. Meillä on iso perhe ja isompina lapset saattavat kaivata enemmän yksityisyyttä.

Nurkassa on uuni ja mietin pitkään olisiko amme uunin vai ikkunan lähellä. Nyt se on lähempänä ikkunaa mutta suht lähellä myös uunia.

Oven läheisyyteen mahtuisi peräti kaksi vessaa. Haluaisin, että ne  ovat ihan oikeasti suljetut tilat, jotta käyttäjillä on vessarauha. Meillä on talossa lisäksi portaiden alla pikkuvessa ja vierashuoneen vessa. Ne ovat siis talon itä- ja länsipäässä. Tämä kylpyhuone tulee ihan keskelle taloa. Mietin onko kaksi vessaa liioittelua, mutta ehkä kuitenkaan ei.

Palautetta saa antaa. Yritän karaista itseni.

18 kommenttia:

 1. Mulle tulee noista kolmesta altaasta mieleen, että tuossa olisi oikeastaan kiva yksi suuri allas, jossa on kolme hanaa. Vaikka betonista valettu allas, jossa on koko altaan levyinen veden poistokouru.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yksi iso allas useammalla hanalla sopisi myös. Mitään tuote- tai materiaalivalintoja en ole vielä tehnyt.

   Poista
  2. Kannatan myös yhtä suurta allasta, sellainen olisi todella kätevä jos tarvii joskus liottaa pyykkiä tms. tai pestä käsin jotain isompaa :)

   Poista
 2. Innokkaana odotan kuvia valmiita tilasta...:)

  VastaaPoista
 3. Kyllä isot tilat noille puuhille on luksusta, hyvä päätös pitää huone tuossa tarkoituksessa. Meillä on myös vanhoista ikkunoista tehty väliseinä samanlaisessa monitoimitilassa. Ja Wanhan Wallankumoukselta ostettu tassuamme odottamassa asennusta :). Kylpyammeenne on varmasti tuossa oikein ihanalla paikalla, siinähän se on ikkunan äärellä mutta siitä näkee myös tulen, ihanaa! Kovasti olet jo pyöritellyt tuota suunnitelmaa, arvaan, kyllä tuo sama meilläkin vaati paljon päätä, siinä kun on niin monta toimintoa yhdessä tilassa.

  VastaaPoista
 4. Tosi ihana suunnitelma. Mieletön kombo, että samassa tilassa on sekä amme että uuni.

  Millainen pohja on kylppärin ulkopuolella? Minulle tuli mieleen, että kulku toiseen vessaan voisi olla käytävältä. (Jos siinä seinän puolella siis käytävä on. :D ) Kuvasta ei käy ilmi, millä sivulla veskien ovet on, mutta oletin pöntön perusteella, että ne olisi vierekkäin? kylppärin puolella? Jos helppoa kulkua vessaan ei pysty tekemään sen oletetun käytävän kautta, niin se voisi olla myös siinä heti oven vieressä oikealla, jolloin sitä koppia pystyisi käyttämään suht huomaamattomasti ja ilman astumista varsinaiseen peseytymistilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on hyvä pointti, että vessoihin voisi olla käynti muualtakin. Nyt vaan se tila, josta tullaan kylppäriin, on käytävää isompi välitila, josta kuljetaan länsisiivestä itäsiipeen ;) ja samasta tilasta pääsee kahteen lastenhuoneeseen (sitten kun ne siihen rakennetaan). Olen ajatellut, että tästä käytävämäisestä välitilasta tulee kirjasto eli siinä suunnitelmassa en raaskisi tehdä seinään yhtään reikää lisää. Kirjastoonkin tulee yksi uuni.

   Kylppärissä on alunperin (tai siis nyt) ovi kummassakin päädyssä, alunperihän ne piti jättää molemmat, mutta sitten löysimme tämän kolmannen oven ja sen jättäminen ainoaksi oveksi tuntuu järkevimmältä.

   Poista
 5. Kaksi vessaa ei liene liioittelua noin isossa perheessä. Minä laittaisin myös kaksi pesukonetta jos tila sallii. Illalla töiden jälkeen ehtisi hyvin pyöräyttää pari koneellista :)

  Undine  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olis varmaan huono ajatus sekään... Nyt meillä palaisi sulake koko ajan, jos koneita olisi kaksi.

   Poista
 6. Hyvältä näyttää! Muakin ihastuttaa amme + tulisija, voiko olla mitään tunnelmallisempaa <3

  Vanhoista ikkunoista tehty väliseinä tuo varmasti tilaan sopivasti särmää ja persoonallisuutta ja kiva kun teillä on tilaa useammalle lavuaarille ja wc:lle.

  Tarvitsetteko ikkunoihin näkösuojaa? Jos kyllä, niin oletko jo miettinyt miten toteutat sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wanhan Wallankumouksessa puhuttiin ikkunoiden tuunaamisesta maitolasimaiseksi piimällä. Sitä olen mietiskellyt. Ja tietty salusiini saattaa riittää.

   Poista
 7. Tuo on kyllä niin unelma, että olisi ihan huoneen kokoinen kylppäri. Ammeineen ja kaikkineen. Ihania suunnitelmia.

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Mehän välillä mietittiin, että oltais tehty nykyisestä keittiöstä kylppäri, mutta tää keskellä taloa sijainti on merkittävästi parempi. Ja kaikki toiminnot mahtuu.

  VastaaPoista
 9. Ainakin meillä nuo tekniset härpäkkeet (maalämpöpumppu, lämminvesivaraaja, iv-kone) vievät paljon tilaa ja ovat kaikki eri muotoisia- ja kokoisia, lisäksi tulee vielä putket, jotka vaativat oman tilansa (60cm leveydestä). Lämminvasivaraaja on meillä 300l ja se on enemmän kuin 60cm syvä. Tuo tekniikkaseinä ei siis ole kovin kaunis. Itse olemme miettineet siihen liukuovia.

  Tuo saranoitu taso on hyvä idea. Ehkä sen alla voisi olla penkki samalla mekanismilla pukeutumista ja riisumista varten?

  Entä voisiko sisäänkäynti olla uunin vierestä eikä kodinhoitohuoneen puolelta? Silloin khh:n puolelle saisi vielä vähän kaappi/säilytystilaa ja toisaalta ehkä on mukavampi tulla sisälle kylpyhuoneeseen eikä kodinhoitohhuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa on siis tilaa syvyyssuunnassa tarvittaessa noin metri ja leveyssuunnassakin on varaa tinkiä siivouskomerosta ja pesuainekomerosta. Kun nyt osattaisiin valita lämmitysmenetelmä, saataisiin tilankäyttö määriteltyä.

   Onneksi tällä kylppärillä ei ole vielä kiire.

   Poista
  2. Piti vielä sanoa, että sisääntulon paikka tulee annettuna. Huoneessa on joka seinällä, paitsi ikkunaseinällä, valmis oviaukko. Olemme lähteneet siitä periaatteesta, että emme tee hirsiseiniin yhtään oviaukkoa olemassaolevien lisäksi, ellei ole ihan pakko. Toki tästä oviseinästä on purkamatta vielä pari kerrosta, saattaahan sieltä löytyä vielä joku aukko...

   Yksi uusi ovi joudutaan tekemään, ettei kulku länsisiivestä itäsiipeen mene lastenhuoneen kautta. Teemme ikäänkuin talon halkaisevan käytävän.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!