lauantai 25. toukokuuta 2013

Sivuhaave

Arvatkaa mistä nyt yhtäkkiä haaveilen? Ei ehkä ole tällaisen suojellun satavuotiaan puutarhamiljöön peruselementti. No, voi sen toteuttaa vaikka siihen toiseen puutarhaan, jota ei ole suojeltu... Mutta olis se kiva täällä kotona! Pitsauuni!Teko-ohje 1

Opin jo, että pyöreä muoto ja kupu ovat paisto-ominaisuuksien kannalta tärkeät. Googlaamalla löydetyt kuvat eivät olleet niin kovin kauniita, mutta ehkä sitä ulkonäköä voisi virittää. Ja ajatelkaa, valmis pitsa alle kahdessa minuutissa!

Pitsauunin teko-ohje 2

Ja näin rakentui pitsauuni Strömsössä.

(Kuva www.yle.fi  Talo Italiassa)

6 kommenttia:

 1. Meillä on hyvä leivinuuni, jossa aiomme paistaa pitsaa. Hyvä lapio vaan on hakusessa. Ja keittiö, jossa voi tehdä ruokaa... ;)

  VastaaPoista
 2. Jamien Kotona yhdessä jaksossa se teki ihanassa puutarhassaan pitsauunilla pitsoja ja muistaakseni sillä samalla uunilla aina välillä on laitellut muitakin ruokia. nuo jaksot pyrii jatkuvasti Livillä, mua ainakin inspiroi se ympäristö niin paljon, että aina välillä katson uudestaankin vanhoja jaksoja :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kun löysit Tuulikummun keittiössä-blogiini! Blogistani löytyy vinkkejä pizzauunin käytöstä muidenkin ruokien teossa.

  VastaaPoista
 4. Olishan tuo mahtava. Mä tiedän, että meillä on pihan laitossa tuo grillipaikka/kesäkeittiö vielä muutaman vuoden päässä, joten ideankeruu-vaiheessa ollaan! Ja edelliseen postaukseen, sullahan on ihanan monta täkkiä vaikket niitten päälle ookaan tajunnu :). Meillä on kans ollu käytössä noita vanhoja mutta oon jo joutunut ottamaan sivuun kun ovat alkaneet menemään rikki enkä raaski niitä ihan loppuun käyttää vielä. Jotain niille täytyis keksiä mutta niiden korjaaminenkin on aika hankalaa...

  VastaaPoista
 5. Hei vaan kaikille. Olen ollut lomalla, en ole ehtinyt vastailemaan. Hei Kaisa, kiva kun löysit ohjelainan perässä tänne.

  Tämä on kyllä ihana haave, muttei ihan listan kärjessä. Jos sit joskus. Erehdyin ostamaan lentokentältä sisustuslehtien sijaan puutarhalehtiä ja tuli ihan HULLUUUS!

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!