maanantai 3. kesäkuuta 2013

Keijunkukat

Hollannista tarttui mukaan tällä kertaa vain kaksi sisustuslehteä ja lentokentältä sitten pari puutarhalehteä. Olen jo pitkään ollut koukussa keijunkukkiin, mutta kun näin ostamassani lehdessä niistä jutun, hurahdin lopullisesti.

Kukkakärkikolmikkoni on nyt:
- pionit
- keijunkukat
- poimulehdet

Haaveenani on lisäksi:
- rusokirsikka
- verivaahtera

Ja kertokaa minulle mitkä pensaat ovat kivoja! En oikein tykkää lumimarjasta (meillä on), orapihlajasta (täällä on ollut) ja rhododendroistakaan en oikein innostu. Ruusuja varmaan on kivoja ja kauniita, mutta juhannusruusua lukuunottamatta aika monet näkemäni ruusupensaatkin ovat olleet aika kolhoja.

Mutta ensin keijunkukkia ja sitten vähän muutakin inspiraatiota uusista lehdistäni.


Nämä keijunkukat ovat viimesyksyisistä istutuksistani.


Tämä myös.Tämä punakukkainen on tämän kevään ruukkupuutarhasta.


Tässä on hollantilaisen lehden sivuilla esitelty värivaihtoehtoja.


Väriyhdistelmät ovat ihania!


Ja kukat ovat suloisen herkkiä.


Haluaisin punasävyisiä lupiineja, mutten ole uskaltanut niitä tuoda kumpaankaan puutarhaani, kun  se on pelottavan kova leviämään. Naapureilla on kirkkaanpunainen lupiini, josta varmaan saisimme siemeniä. Mutta uskallanko?


Höyläpenkin haluan jonnekin.


Värit ovat niin ihanat!


Ja nämä värit myös.


Seinän syreeninlila on aika hieno väri. Ja kattokruunussa on kivat varjostimet.


Ihana kattoparveke.


Tykkään värimaailmasta ja seinän pinnasta.


Nämä tyynyt taitaa olla pakko saada. Niitä taitaa saada Suomestakin, mutta hintalappu on erilainen.


Kuvat ovat näistä lehdistä.

6 kommenttia:

 1. Minä lisään tuohon kukkalistaasi akileijan, joka sopii myös ihanasti vanhaan pihapiiriin. Sitä saa leviämään siemenistäkin...

  Onko teillä syreenejä pihapiirissä? Se on mun ykköspuu/pensas tähän aikaan vuodesta. Angervot, jasmikkeet...

  Mutta kylläpä on ihanaa väri-ilottelua noissa lehden kuvissa. Aivan ihania kuvia!

  VastaaPoista
 2. Meillä on punavaahtera/verivaahtera. En ole koskaan tykännyt siitä ja ihmettelin kovasti, kun edellisen kodin naapuri sellasia istutti pihalleen. Nyt, kun toista kesää täällä vanhassa talossa, meille uudessa kodissa elellään, olen pyörtänyt sanani (onneksi nainen saa muuttaa mielipiteitään) ja tykkään puusta tosi paljon. Se on varmasti tuollaiset 50 vuotta vanha, suuri ja mahtava...:)

  VastaaPoista
 3. Verivaahtera saisi löytää tiensä meidänkin pihaan, on upea puu.

  paikalliset sisustus- ja puutarhalehdet on aina hyviä tuliaisia.

  VastaaPoista
 4. Mielettömiä keijunkukkavariaatioita! Meillä on yhdenlaista ja se on kukkiessaan kuin pinkki huntu, mutta jos hankkisi jotain kivoja muitakin?

  Ymmärtääkseni lupiineista on olemassa puutarhakäyttöön tarkoitettuja muotoja, jotka eivät olet pahoja leviämään. Tarkemmin en asiaa nyt muista, mutta muistelen joskus katselleeni näiden erilaisten lupiinejen värivalikoimaa, joka oli monipuolisempi kuin "luonnon"lupiinejen. Niitä perinteisiä leviäviä ei kyllä yhtään lisätä kannata, ne ovat jo monelta kotoperäiseltä kasvilajilta pilanneet kasvupaikat.

  Ruusupensaissa on paljon muitakin kuin kurttu- ja juhannusruusuja! Ensimmäisistä en minäkään välitä, mutta juhannusruusujen kaltaisista, hennompivartisista kyllä. Katso vaikka Suomen ruususeuran listaa erilaisista ruusuista. Itse tykkään ehkä eniten juuri pimpinella- ja damaskonruusuista.

  Muita kivoja, vanhaan pihapiiriin soveltuvia pensaita ovat esimerkiksi ihanat, tuoksuvat ja kukkivat jasmikkeet ja värikkäät kuusamat. Syreenit ehdottomasti listalle myös, aivan ihania ja aitoja vanhanajan pensaita! Varsinkin, kun tykkäät syrenin väristä :)

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista
 5. Syreenejä meillä onkin. Ne ovat aika isoja, jotenkin en osaa ajatella niitä pensaina. Pensas on mielessäni noin vyötäröön/kainaloon ulottuva...

  VastaaPoista

 6. Lupiineista vielä sellainenkin tieto, että eivät välttämättä puhkeakaan kukkaan saman värisinä, kuin siemenet ovat olleet. Ylläreitä siis odotettavissa.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!