perjantai 28. kesäkuuta 2013

Listoja

Käytiin eilen ekaa kertaa ikinä Enäjärven sahalla, jota moni on meille sekä blogeissaan suositellut. Meillä oli omia listoja mallina, mutta ihan kaikkien mallien mukaan ei voi juuri samanlaisia tehdä, osa listoista on käsin höylättyjä ja nykyisiä listoja paksumpia. Kattolistoituksessa joudumme käyttämään mielikuvitusta ja tilaamaan omanlaiset, tai mieluiten yhdistämään olemassaolevista malleista jonkinlaisen virityksen. Ovien ja ikkunoiden peitelistaa tehdään meille teetetyllä terällä jokunen sata metriä ja jalkalistaakin löytyi ihan sopivaa valmiina (listan nimi on A1 ja sitä menee kuulemma Rakennuspateekkiin paljon). Tai siis valmiina oli vain pieni pätkä eli sitäkin pitää tehdä lisää. Syksyyn saattaa mennä. (Meillä on miehen kanssa ollut pientä keskustelua siitä, kuinka pitäisi aina yrittää katsoa sen verran eteenpäin, että olisi seuraavaan vaiheeseen tarvittavat materiaalit tai ammattimiehet paikalla oikeaan aikaan. Miehelle se tuntuu olevan vielä haastellisempaa kuin minulle.)

Sahalla oli leppoisa tunnelma. Omistaja palveli meitä paidatta ja paljain varpain. Meidän lapset pyörivät pihapiirissä. Koko seutukunta on kaunista ja siellä on upeita vanhoja taloja.


Punaisessa piharakennuksessa on luukut, jotka avataan ja siellä on varsinainen aarreaitta. Hyllytolkulla erilaisia valmiita listoja.


Vasemmalla oleva hylly on täynnä mallipaloja.


Lattiaa peitti hienonhieno puupöly, ihan kuin hiekkarannalla.


Kuvan vasemmassa reunassa on se pönttöuunin muuri, jonka olisin halunnut kokeilla rapsuttaa tiilipinnalle. En jaksa. Muuri on ollut alhaalta tumma, ylhäältä vaaleampi. Nyt se sai pinnakseen Uulan helmenharmaan ovi- ja ikkunamaalin.


Ylin väri on sitä uutta ja alempana pari vanhaa.


Tässä muuri ekan maalikerroksen jälkeen. Oikealla seinässä on vanerilevyt, jotka osaksi maalataan ja osaksi laatoitetaan. Tänään olen hionut ja paklannut.

Lisäksi kävin hakemassa postista Ellokselta (!) tilaamiani koukkuja sekä keittiöön että vierashuoneen kylppäriin. Minusta nämä ovat kivoja ja olivat alennuksessakin.8 kommenttia:

 1. Tuo tapetti on kyllä ihana!
  Ja koukut...:)

  VastaaPoista
 2. Kivoja juttuja teille tulossa. Saha-asia on meilläkin juuri ollut mielessä kun päätimme jättää talopaketista pois myös kaikki yläkerrankin pintamateriaalit, nyt ei auta kuin toivoa, että Enäjärven saha ei lopeta toimintaansa ennen kuin tehdään meidän jättitilaus ;)

  VastaaPoista
 3. Saako tuolta sahalta millaisia listoja vain, vai onko sieltä järkeä edes sellaisia suht peruslistoja edes ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä on aika laaja valikoima valmiita listoja ja sit ne tekee tilauksesta mitä vaan. Tavallisissa rautakaupoissa puulistoja on yllättävän vähän, ovat kaikki jotain mdf:ää, ja leveitä puulistoja on ylipäänsä vaikeaa löytää. Kaikki suosittelijat ovat kehuneet enäjärven sahaa edulliseksi.

   Setä sanoi, että siellä on nyt tosi kiirettä. Me joudutaan odottamaan niitä teetettäviä jokunen kuukausi. Pömpeli, en usko että heti menisi nurin.

   Toinen tutustumisen arvoinen paikka on Malmin erikoishöyläys, joka on kalliimpi. Ja tietty Fiskarsin laatupuu,

   Poista
  2. Hyvä tietää, että on ruuhkaa, niin osataan toimia hyvissä ajoin.

   Poista
 4. Voi mikä paikka: kulttuurihistoriaa ja perinteikästä osaamista!

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!