torstai 27. kesäkuuta 2013

Ovia

Meillä oli eilen ahkera päivä. Soitin puutarhurille ja ne ei nyt pääsekään enää alkukesästä, vaikka alunperin niiden piti säästää yksi viikko meille. Puutarha muuttuu sitten joskus. Olen sen asian suhteen aika kärsimätön nyt kun toimenpidelupa on plakkarissa.

Miehen kanssa tapetoinnin jälkeen kiinnitettiin keittiöön niitä levyjä joihin tulee kaakelointi. Ennustimme siis kaapisto+tason korkeuden, kaakelointi+saumat korkeuden ja sitten käytimme mittaa ja vatupassia. Lattia ei ole kovin suora eli piti löytää suora linja keittiön kaapiston säätövarojen sisällä.


Nämä ovet ostin Wanhan Wallankumouksesta. Irroitin muovi/bakeliittivetimet, jotka eivät olleet alkuperäiset ja olivat aika rikki. Pesin ovet.


Tässä ovet puhtaina. Ovet tulevat vierashuoneen suihkun yläpuolelle jäävän komeron oviksi.


Ovet saivat jämämaalipurkista hyvin vaalean sinisen sävyn. Yritin miettiä mihin maalia on aiemmin käytetty. Luulen, että tällä maalilla maalattiin kuusiveen sängyn uudet osat, jotka mies teki.

Maalausolosuhteet olivat maalin näkökulmasta aivan liian kuumat ja aurinkoiset. Maali kuivui lähes maalatessa. Päällemaalauksen tein tunnin päästä.


Vierashuoneen ja kylppärin välinen ovi. Rakennusapteekista. Ovi oli todella likainen. Pesin sen juuriharjalla ja sen jälkeen  skrabailin kaiken irtoamassa olevan maalin. En kuitenkaan poistanut koko pintamaalia.


Sisäpuolesta tuli näin puhdas ja hieno.


Sisäpuolen maalipinta on suht ehjä, tosin kauniisti krakeloitunut.


Ulkopuolen maalipinta on enemmän lohkeillut. En jotenkin halua, että kaikkialla on pelkkää ehjää ja siistiä maalipintaa, vaan haluan jättää jäljelle myös vanhaa ja epätäydellistä! En halua, että kaikki kunnostetaan uudenveroisiksi tai uudennäköisiksi.


Huoltohommien ohessa pihalta löytyi mansikkapaikka.

5 kommenttia:

 1. Minustakin ovista saa näkyä elämisen jäljet...:)

  VastaaPoista
 2. Olen usein miettinyt vanhojen ovien ostamista ja niiden asentamista uudelle paikalleen. Miten on lukkojen laita? Osuvatko ovien lukot ja ovienpielissä olevat "lukkopesät" aina samoille kohdille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan ostettu pääasiassa ovia karmeineen tai rakennettu ihan uusia karmeja.

   Poista

 3. Kauniita ovet. Tuo viimeinen on melko samanlainen kuin mistä me tehtiin Noan sänky.

  VastaaPoista
 4. Jahas, kannattaisi näköjään lukea kommentit ennen kuin ne lähettää. Tai vastaavasti kommentoida vaan, kun ei ole ympärillä häiriötekijöitä (eli lapsia) :D

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!