lauantai 1. kesäkuuta 2013

Terveisiä Amsterdamista!

Olimme perheen kanssa melkein viikon Amsterdamissa. Siellä odotti varsin kalsea sää. Sunnuntaina meinasin jäätyä, olin pakannut varsinkin itselleni hyvin kesäisen setin. Kuljin melkein koko viikon siinä yhdessä villatakissa ja kosteutta pitävässä takissa, jonka viime tipassa nappasin eteisen naulakosta mukaan. Olin lähtiessä kietomassa huivia kaulaan, mutta ajattelin, että se on pelkkä riesa, jos on lämmintä. Ette usko montako kertaa sitä kaipasin.

Mahtui viikkoon aurinkopäiviäkin. Siellä sää lämpeni yllättävän lämpimäksi, heti kun pilvet väistyivät.

Mutta aloitanpa Amsterdam-terveiseni kehumalla ihanaa Loft-löytöäni. Meitä on siis kuusi, joten asuinpaikan löytäminen on välillä haasteellista. Amsterdamissa periaatteenamme on asua aina muualla kuin hotellissa. Olemme löytäneet monta todella kivaa B&B:tä, mutta kyllä tämä oli ehdottomasti kivoin. Ja siis ilman sitä jälkimmäistä beetä. Hoitelimme aamiaiset itse.

Loft on viisilapsesen perheen entinen asunto, nyt perhe asuu jossain pienemmässä kaupungissa Amsterdamin ulkopuolella. Loftiin kiivetään kahdet jyrkät portaat ennen kuin ollaan asunnon ovella. Eteistasanne on noin neliön. 


Eteisen seinällä on tarroja ja koukkuja vaatteille.


Tässä asunnossa on tällainen kiva kenkälaatikko, naapurin pinoavat kenkänsä käytävään.

Eteisestä kiivetään seuraavat jyrkät portaat, jotta saavutaan ensimmiseen kerrokseen. Siellä odottaa hyvinvarusteltu keittiö, jossa on parveke, ruokailutila, takallinen olohuone ja vessa.


Seuraavassa kerroksessa on vanhempien makkari, iso kylppäri ammeineen ja suihkuineen, yhden sängyn makkari (jossa meillä oli lisäksi matkasänky) ja kerrossänkymakkari.

Ylimmän kerroksen sisätasanteella on pyykkikoneet komeroon piilotettuina, 
ja kaiken kruunaa ihana kattoterassi.


Kattoterassilla on ruokailuryhmä, grilli ja sohvaryhmä.Asunnossa on paljon ihania sisustuksellisia yksityiskohtia. Materiaait ovat laadukkaita. Värimaailma on paljolti puuta, kiiltävää valkoista ja mattaa harmaata. Verhot olivat pellavaa, samaten lakanat. Saippuat olivat laadukkaita ja ihanantuoksuisia. Keittiön kaapeissa oli kahvit, teet, mausteet jne. Lapsille oli vähän leluja, elokuvia ja pelejä.

Tässä näitä yksityiskohtia:


Tätä mattaharmaata oli monissa kalusteissa. Kalkkimaalia varmaan?Lasten sänkyjen yöpöytinä toimivat tauluhyllyt, joissa oli valmiina luettavaa lapsille.Katoterassin ulkovalot ovat hienot, kuten asunnon muutkin valaisimet.


Ihailin listoituksia.


Lastenhuoneen valaisin.Tämä oli minulle uutuus. Keittiön hanan vieressä oli erikseen kuumavesihana, josta tuli heti kiehuvaa vettä. Luksusta!


Kaunis kaasuliesi.


Vessoissa oli hauskat lukot.


Leikkuulaudat olivat isot ja näyttävät ja niissäkin isommassa toistui sama mattaharmaa. Tikkaat toimivat pyyhetelineenä keittiössä.


Eikö olekin inspiroiva asunto? Meidän perheellemme se oli sopiva. Kolmena iltana laitettiin ruokaa itse. Aamupalan söimme aina kotona. Lapsilla oli leikkitilaa ja muutamana päivänä oli kyllin lämmintä kattoterassielämään. Sijaintikin oli hyvä. Suosittelemme lämpimästi.


6 kommenttia:

 1. Tuntuu tosiaan, että täällä puolella Eurooppaa saadaan odottaa kesää. Ikuinen syksy vaivaa.

  Olipa hieno löytö teillä loma-asunnoksi! Hyvin hollantilainen asunto :-) Kaunis ja harmoninen värimaailma. Kalusteet ovat usein kookkaita, sillä vanhoissa taloissa riittää tilaa. Tosin useassa kerroksessa... Täytyy laittaa asunnon sivut muistiin tulevaisuuden varalle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi, jos on asiaa Amsterdamiin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö olekin! Vaikka juuri alan itse olla uloskasvanut kaikesta valkoisuudesta, tämä asunto sai ajattelemaan valkoisen ja harmaan liittoa uudesta näkökulmasta. En usko, että se muuttaa suunnitelmiamme paljoakaan, mutta oli kyllä terveellinen näkökulma kesken rempan.

   Poista
 3. Tosi hyvä sijainti asunnolla, ja olitte vielä lähellä meidän vanhoja kotikulmia! Viikossa ehtii jotakin nähdäkin kaupungista. Ihana Amsterdam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Amsterdam muutamasta hyytävän kylmästä päivästä huolimatta.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!