tiistai 9. heinäkuuta 2013

Harmaa vai valkoinenMaalasin keittiön lattian eilen toiseen kertaan. Väri on sävytetty valkoinen, mutta nyt taas ollaan perimmäisen kysymyksen äärellä: Pitäisikö lattian olla merkittävästi harmaampi? Miten mun valkoisten sävytysrohkeus on näin huono? Tämä väri on sama kuin poikien huoneessa. Keittiössä, vanhan lattialaudan pinnassa, se tuntuu liian kliinisen valkoiselta. Poikien huoneessa uuden laudan pinnassa sävytyksen huomaa paremmin.


Lattialaudat ovat jotenkin pareittain, eli joka toinen rako on isompi.


Kuvasin myös tulevaa puutarhaa. Puutarhurit eivät päässeet vielä. Syyspuolelle menee. Mutta ehkä se on onni, koska kesä on ollut sateeton.

Olemme raivanneet tilaa betonitasoille. Mies on leikannut muottien osia valmiiksi. Kohta yritämme saada muoteille vaakasuorat alustat. Se tulee olemaan projektin vaikein osa. Valaminen taitaa siirtyä ensi viikon alkuun.


15 kommenttia:

 1. Vaikea kuvan perusteella, sanoa väristä mitään.
  Meillä edelleen lakattu lattia...edelliset omistajat ovat sen lakanneet ja aikomus olisi se hioa, mutta se väri...hmm...mikä se sitten olisi...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että silmä tottuu, se on jotenkin liian häikäisevän valkoinen.

   Poista
 2. Teidän keittiöstä tulee kyllä hieno! Ja iso! En kyllä harmauttaisi lattiaa yhtään, ettei tule "nuhruinen" fiilis. Tuo valkoinen on kaunis. Mutta nämä nyt ovat makuasioita, joista on paree olla hiljaa. Hieno siitä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samaan tilaan tulee myös olkkari.

   Poista
 3. Valkoinen on kyllä hieno, mutta sopiihan lattian sävyksi myös jokin harmaaseen tai siniharmaaseen taitettu. Tai ainakin sävytetty lattia kestää pari roskaa ennen kuin näyttää likaiselta, otaksun.

  VastaaPoista
 4. Kuinkahan paljon valkoinen maali kellastuu? Vanhetessaan voi kai se kliinisyys kellastumisen myötä hävitä ja ehkä talvella vähemmässä ja kylmemmänsävyisessä luonnonvalossa myös vaikutelma on harmaampi.

  Mutta jos tuntuu, että väri ei ole kiva, niin ennen kalustusta olisi vielä tietty pienempi homma vaihtaa väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mä tässä arvon, nyt tai ei koskaan.

   Katsoin juuri Grand Designs, jossa ne teki vanhasta meripelastusasemasta kodin. Sydän itki verta kun ne maalasi poikkeuksellisen kauniit puupintaiset lakatut paneelit valkoisiksi. Valkoisen ihannointi on mennyt liiallisuuksiin. Onko myös meidän keittiössä?

   Poista
  2. Mua on alkanut inhottaa kylmänsävyinen kokovalkoinen sisustus, varsinkin jos luonnonmateriaalit on vedetty telalla ihan kelmeän valkoiseksi. Nykyään koen paljon kauniimpana hieman lämpimämmän paletin ja erilaisten pintakäsittelyjen yhdistelyn.

   Uskon, että teillä muut materiaalit ja värit tasapainottavat hyvin tuota lattiaa, eikä tuo näytä ollenkaan sellaiselta sinertävän kelmeältä.

   Poista
 5. En tiedä mikä sävytetty valkoinen teillä on, mutta meillä lattia maalattiin ns.maalarin valkoisella eli sävyllä "höyry". Musta se on vähän harmahtava, etenkin, kun meillä on harmaata seinissäkin. Ja se ei ole siniharmaa :)

  Mä en lähtisi harmauttamaan. Tilaan tulee kuitenkin kalustusta yms. joka kyllä kadottaa kliinisyyden, jos semmoinen tunne on nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muuten yhtään muista sävyä. Ei ole helmen harmaa kuten uunimaali. Lämpimämpi varmaan.

   Poista
 6. Harmaaksi maalatun lattian kanssa olen monta kertaa huokaissut helpoituksesta etten maalannut lattiaa valkeaksi. Saisi olla luutun kanssa koko ajan hommissa :)
  Valkoinen on kyllä muutoin kaunein väri lattiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että pakko maalata harmaaksi.

   Poista
 7. Kuvasta on tosiaan vaikea sanoa. Itse olen maalannut aika vaaleilla pastellisävyillä.Seuraavaksi ajattelin kokeilla jotain rutkasti tummempaa, ruskeaa tai ihan tummanpunaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuvassa ei yhtään paista se sairaalamainen valkeus. Ja nyt lattiassa on pahvit päällä.

   Mä ihailen teidän värimaailmojen pehmeyttä ja sitä kuinka ne liukuu toisiinsa. Haluaisin oppia teiltä jotain.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!