sunnuntai 11. elokuuta 2013

Pinkopahvittaja ja arkeologi

Mies pinkopahvittaa, minä käyn auttamassa. Pidän pinkopahvirullia, kun mies seisoo neljän metrin korkeudessa ja kiinnittää yläreunaa. Meidän kaksi parasta oppia pinkopahvituksessa ovat: Pahvit kannattaa sumuttaa edellisenä iltana muovin alle kostumaan. Me käytetään sellaista isoa puutarhasumutinta, jonne pumpataan ilmaa. Vesi tulee todella ohuena sumuna ja tasaisesti.

Toinen asia onkin tuossa alla:Me kiinnitetään pinkopahvi puukuitulevyyn liimaamalla. Ihan sairaan nopeaa ja tosi siistiä jälkeä.


Hirsiseinään laitetaan pinkopahvi huopanauloilla (ei millään rakennusapteekin aidoilla kalliilla pinkopahvitusnauloilla...).


Mies koikkuu siellä neljässä metrissä pussauskopin päällä.Minulla on menossa yhden naisen arkeologiset kaivaukset. Kaivan piharakennuksen edustan mahdollisesti yli satavuotiasta mukulakiveystä esiin. Piharakennuksen edessä on kaksi betonikakkua ja niiden välissä mukulakiveys. Puutarhasuunnitelmassa sekin on nurmikkoa, mutta jäimme miettimään jos  betonin ja mukulakiven voisikin säästää.


Tämä on suunnilleen lähtötilanne. Joissain kohdissa on paksukin kerros multaa kiveyksen päällä.


On ne siellä alla.


Ensin haravoin ja lapioin.


Sitten kitken ja harjaan. Ja nyt saisi vielä sataa päälle.


Aamulla pesin lamput ja varjostimet. Tässä oli aika pahat vesiläikkäjäljet, mutta persil+lämmin vesi sekä aurinko auttoivat. Tässä varjostin on vielä märkä.


Tässä se alkaa olla jo kuiva.


Toinen valaisin.


Ja sen pöytä.Lontoo-laatikko on Pimeältä Vintiltä. Siellä oli paljon kaikkea kivaa ja suurin asia suht järkihintaisia näin pääkaupunkiseudun näkökulmasta. Mutta ostamani hylly ei ollut ihan halpa, koska omistaja oli hinnoitellut sen siten, ettei joutuisi siitä luopumaan.


Betonitasot odottavat öljyämistä ja vahaamista. Väri ei ole näin vaalea.


Pistorasiat ja katkaisijat odottavat myös käyttöä.

9 kommenttia:

 1. Tuskin maltan odottaa, kuvia valmiista talosta...:)

  VastaaPoista
 2. Oi, mitä kaikkea jännittävää teillä tapahtuukaan! Aivan huippumahtava löytö tuo vanha mukulakiveys <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitä taitaa olla paljon. Löytyi nimittäin lisää.

   Poista
 3. Voi että... Kaikkea kivaa ja kommentoimisen arvoista olet taas postaillut.

  Meilläkin on kesäkodin pihamaalla vanhoja mukulakiviä muutamassa paikassa. En ole koskaan ajatellut niiden puhdistamista, mutta nyt kun sinä testaat, voisin kokeilla jotakin kohtaa perässä. Olisipa ollut kiva nähdä meidänkin talon puutarha aikanaan, kun siellä on ollut ihan palkattu puutarhurikin...

  Me ollaan miehen kanssa katseltu Huvilaa ja Huussia ja todellakin naureskeltu sille, että yleensä kun projekti aloitetaan, kaikki revitään pois ja rakennetaan uusiksi ja uusilla matskuilla. Multa jäi tuo pitsihuvila-jakso katsomatta. Ehkäpä hyvä niin...

  Remppailoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos remppailosta. Mä jäin vähän koukkuun mukulakivihommiin. Odotan, että pääsen jatkamaan.

   Poista
 4. Preussinsininen, that´s it!

  Betonitaso kiinnostaa mua tosi paljon. Mielenkiinnolla odotan lopputulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan jo tajuttu kaikki virheemme betonitasoissa. Seuraavat osattaisiin tehdä merkittävästi paremmin.

   Poista
 5. Mukulakivetys on ollut tosi kiva löytö.
  Pinkopahvituskin on saatu näyttämään niin helpolta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pinkopahvitus merkittävästi helpompaa kuin pinkopahvin tapetoiminen. Ja taas puukuitulevy, makulatuuritapetti, tapetti on tosi hidasta.

   Mies osaa yhtäkkiä pinkopahvittaa tosi hyvin. Ekassa huonessa oli timpuri neuvomassa, nyt se tekee kaikki itse ja mä auttelen korkeissa huoneissa.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!