perjantai 6. syyskuuta 2013

Reikä seinässä

Keskiviikkona kun tultiin kotiin, ehdittiin puuhailla kaikenlaista, ennen kuin joku lapsista meni lastenhuoneeseen ja alkoi siltä huutaa minua. Seinään oli ilmestynyt päivällä reikä! Timpurimme oli yksin saanut otettua haltuun aika haasteellisen pätkän hirsiseinää, joka oli osittain koottu hirren palasista, koska seinässä oli ollut aiemmin jos jonkinlaista aukkoa. Nyt siihen tulee se ainoa uusi oviaukko, jonka joudumme taloon tekemään.


Näkymä lastenhuoneesta keittiö-olkkariin. Tähän oven oikealle puolelle tulee seinä ja oikeanpuoleinen tila jaetaan kahdeksi huoneeksi. Mutta vasta, kun päästään ulkoseinähommiin saakka, sillä tässä seinässä joudutaan mitä todennäköisimmin vaihtamaan hirsiä.


Keittiö-olohuoneesta lastenhuoneeseen päin. Mikä ihana kaaos. Me emme kovin kovasti sisusta tai siivoa remontoimattomia alueita. Ne toimivat lähinnä roinan säilytyspaikkoina. Näkyvä kohta jää käytäväksi (ehkä kirjastoksi, ellen taas muuta suunnitelmaa) ja tummemman sängynpäädyn taakse tulee käynti kylpyhuoneeseen.


Tällaista aukon puhkaisun jälkeen oli melkoiset kasat.


Ja hirsiä.


Lastenhuoneen lattiakin on tällaista tosi kapeaa lautaa. Tämän verran näkyy linoleumin ja levyn alta.


Eilen saatiin jo oven karmit paikoilleen. Oltaisiin saatu ovikin, mutta puuttui saranoiden karminpuoleiset osat. Täytyy käydä jossain hakemassa uudet (vanhat) saranat.


Oven kiinnitykset.


Vierashuoneen kylppärin ovi puristuksessa. Minä pesin sen kesällä aika robnskein ottein ja sen jälkeen se on ollut kuivassa. Osa liimauksista aukesi niin, ettei ovi mahtunut enää karmiin...


Uuden oviaukon ovi. Se on todennäköisesti ollut ennen lasiverannalta taloon tai sitten täällä toisessa päädyssä vaikkapa entisen taksikuskien lepopaikan ovena. Siinä on nimittäin turvalukko.

12 kommenttia:

 1. Varmasti tilat näyttävät erilaisilta kun aukeaa uusia näkymiä, ja tosi ihanat lastensängyt sieltä näkyvätkin :)

  Hienot myös nuo ovet, teille tulee kyllä todella ainutlaatuinen koti.

  VastaaPoista
 2. Ihanat lastensängyt! Mun huomio kiinnittyi kans heti niihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä voisin ostaa koko ajan lisää vanhoja sänkyjä, mutta yritän rauhoittua.

   Poista
 3. Ihania ovia :) Ja sama meillä, remppaa oottelevat nurkat toimii romuvarastona... onneks ne pikkuhiljaa vähenee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi homma etenee ja kai ne rytöläjät vähenee.

   Poista
 4. Kaunis tuo ovi koristeluineen!! Aina ennen kuin asia tulee kuntoon, menee ympäristö hetkelliseksi ihan kaameaksi. Se on sellainen ikävä laki näissä hommissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mun pitäis myydä kamaa pois, mutten arvaa ennen kuin ptojekti valmistuu.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, kävin jo katsomassa. Vastaan kun ehdin.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!