sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Suvila syyskuntoon

Olin lasten kanssa suvilalla. Mies vietti perhevapaata viikonloppua kotona ja teki kaikenlaista remppahommia, lähinnä polttopuita ja lattian maalausta.

Suvilalla suljettiin kissanluukut, tyhjennettiin saunalta vedet, kun oltiin ensin saunottu, kerättiin vähän omenoita. Sato oli aika niukka tänä vuonna. Kävin neitihenkilön kanssa metsässä katsomassa kantarellejä. Löydettiin yksi niin pieni, eikä sille yhtään kaveria, että jätettiin se sinne kasvamaan. Oli rento viikonloppu.


Käännettiin pöytä talviasentoon, eli pääty ikkunaan päin. Silloin pöydän ääreen mahtuu juuri koko perhe. Kesäasennossa se on poikittain ja silloin sitä voi tarvittaessa pidentää, jos suvilalla on vieraita. Hamahelmet olivat viikonlopun hitti.


Pöytää kääntäessä pinosin Ikean jakkarat vierekkäin. Eri vuosimallit ovat eri korkuisia ja muutenkin erilaisia. Paksuus ja paino vaihtelevat isosti. Jakkaroita on ostettu aina sitä mukaa, kun joku lapsista on kasvanut jakkaraikään.


Kesän viimeisiä kukkia.


Kaneliomenat olivat ihanan punaisia.


Mustaviinimarjan lehdet syysväreissä.


Tätä olisi tarjolla myös kotona.


Asko myy näin ihania ulkokalusteita! Kovapuukalusto on noin kymmenvuotias. Toisena vuonna lakkasimme öljyämästä sitä ja se on kesät talvet ulkona. Ihana harmaa pinta, koristeet ovat pääosin tämänvuotisia. Ei niitä raaski harjata pois. (Ja muuten kalusto on todella hyvässä kunnossa. Meillä on nimittäin Ikean valkoinen puukalusto, joka on noin kuusivuotias ja se on ollut purettuna sisätiloissa kaikki talvet ja silti se alkaa lahota käsiin. On kyllä laatueroja.)

3 kommenttia:

 1. Kyllä varmasti Askon kalusteet voittavat kestävyydessä Iken kalusteet....kauniita vanhentunut puu...:)

  VastaaPoista
 2. Ihanat on jäkälät ja omenat! Miten muuten selviätte remonteista kun on vapaa-ajan koti ja lisäksi vakituinen koti? Tuleeko stressiä vapaa-ajan paikassa vai rentuoutuuko mieli siellä paremmin kuin kotona?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tehdään suvilalla aika vähän, paitsi viimeksihän innostuin maalailemaan. Yläkerran toinen makkari on yhä kesähuone eli sinne pitäisi saada puukuitulevyt, meidän makkarista puuttuu listat ja tarvittais pieni halpa kiva kamina. Sitten vähän yleistä siistimistä ja kamojen raivaamista ja joskus ikkunaremppaa.

   Nyt vaan kun kotona piha muotoiltiin, tajusin, että olis ihanaa jos suvilan pihaakin muotoiltaisiin vähän...

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!