sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Keittiön alkupala

Olemme aloittaneet listanmaalausprojektin. Mutta vasta muutama lista on maalattu. Tänään pitäisi olla kunnon maalaamo. Pellavaöljymaalin kuivuminen kestää aika kauan. Koettelee minun kärsivällisyyttäni. Tänään saatiin ekan seinänpätkän listat paikoilleen sekä Pimeen Vintin löytö eli vanha hopeasepän kaappi. Kuvat ovat pelkkää illuusiota. Koko muu huone on pelkkää remonttikaaosta, mutta saatiin kuvia varten yksi kohta näyttämään inhimilliseltä. Mies on ihana, kun jaksaa minua, joka sisustan, vaikka ympärillä ei ole valmista.

Tässä on nyt värifilosofiaa. Uuni ja muuri ovat Uulan ovi ja ikkunamaalia väriä helmi, lattia Betoluxia 363X, listat Liniä tikkurilan perinnemaalivärikartan vaaleinta, en muista numeroa. Aiemmin olen usein maalannut jalkalistat ja lattiat samalla värillä. Nyt minusta ilme ryhdittyy, kun väri on eri. Katto ja kattolistat, ovat kermanvaaleampia. Meillä on siis melkoinen kasa harmaita, beigejä ja valkoisia olohuone-keittiössä. Mutta minusta tämä värikirjo pelastaa huoneen tasapaksuudelta. Ja erityisen tyytyväinen olen siihen, että vaihdoin lopulta lattian värin. Valkoisena se olisi ollut liian kliininen.

Sitten vaan jatkamaan... Ulkonakin on pakko tehdä x määrä hommia juuri tänään.

10 kommenttia:

 1. Värit on just hyvät, ja kaappi on hieno löytö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kaapista myös. Olisin halunnut tohon kohtaan jonkun vitriinikaapin, mutten löytänyt sopivaa. Tämä saa palvella, kunnes joku parempi sen syrjäyttää.

   Poista
 2. Pienet stailaukset antavat kummasti voimia jatkaa puurtamista. Täällä meillä on tänään sommiteltu ulkovaatekoreja uuteen kaappiin, tulevaa eteistä kuvitellen :)

  VastaaPoista
 3. Se on varmaan sellainen naisellinen tapa, tehdä edes pieni palanen viihtyisyyttä johonkin nurkkaan, vaikka ympärillä olisi täydellinen remppakaaoa.. Mutta väitän, että sillä jaksaa taas;)
  Kauniit sävyt olet valinnut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Voi kun jo kohta voisi näyttää valmista.

   Poista
 4. kaunista ja mitä ihania peltipurkkeja tuolla kaapinpäällä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hangon keksi -purkki löytyi isovanhempieni kodista, kun sitä tyhjennettiin. Siellä on sisällä jotain rikkinäisiä simpukkakoruja ja vanha kampa ja muuta pientä piperrystä.

   Poista
 5. Tosi kivalta näyttää! Saa sitä välillä vähän sisustella kaaoksen keskelläkin! Auttaa jaksamaan...

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!