sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kurkkaus kattoon

Mies siis purki muuttovarastohuoneessa seinän yhdestä nurkasta ja katon myös. Mies räpsi minulle vapaalla kädellä (siis sokkona) muutaman kuvan siitä, miltä alaslasketun katon päällä näyttää. Siellä on samanlainen kaunis alkuperäinen katto kuin meidän tulevassa keittiö-olohuoneessammekin. En jotenkin osaa käsittää miksi joku on tällaisen ihanan katon levyttänyt piiloon. Onneksi katto näyttää suht ehjältä ja listatkin näyttävät olevan tallessa! Tästä huoneesta tulee meidän sali.


Sieltä se katto paljastuu.


Seinän päällä on koolaukset ja lastulevyt. Johtoja kulkee siellä ja täällä.


Ensopahvin alla on tällainen levy, onko se vaneri tai joku?


Ensopahvia on maalailtu muutamaan kertaan.


Villat tietenkin.


Katossa on hieno keskuskuvio.


Johtoja ja hämähäkinseittejä.

22 kommenttia:

 1. OOH! Niin se muoti vaan muuttuu, ja energiasäästökohteet...nykyään vaikka olisi kuinka ekohenkinen, niin tuskin juuri kukaan madaltaisi vanhan talon huoneita, ettei tarvitse lämmittää "turhia" kuutioita.

  P.S. Kalenteri on löytynyt ja tiistaina Suomessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana mies! Kiitos!

   Ja sitten sulla on syy taas poiketa.

   Poista
 2. Kylläpä sieltä paljastuu kaunis katto! Ja nuo villat. Ne on sen ajan suosituksia. Tämä purkuvaihe on minusta kaikkein jännittävin. Ensin sitä jännittää, mitä alta löytyy ja sitten, kuinka ehyttä vanha materiaali on, voiko sen pelastaa. selviääkö pelkällä puhdistuksella ja maalilla ja ehkä paikkauksella. Onnea matkaan! Näyttää niin hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joka kerran sitä huokaisee helpotuksesta, kun alta löytyy jotain ehjää. Hirret ovat seinässä kuin uusia (itäpääty).

   Poista
 3. Mystinen levyksi nimeämäsi näyttää ihan hirreltä, vasemmasta ylänurkasta pilkistää pellavarivettä tai jotain vastaavaa. Katossa näyttää hyvin samalta, kuin meidän mökilläkin - ihanaa, vanhaa kattoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meinasit varmaan sitä hirren päällä olevaa levyä, nyt kun sain kuvat oikeasti katsottua :D

   Poista
  2. Joo, se hirren päällä ollut levy. Minusta se näyttää ensopahvia uudemmalta, mutta jos on sen alla, sen täytyy olla vanhempaa.

   Poista
  3. Ehkäpä se on siellä pysynyt hyvänä vaan, säilyttänyt nuoruutensa ;) Meilläkin on tullut vastaan erikoisia kerroksia, mutta se oleellisin onneksi siellä alla on säilynyt.

   Poista
 4. Aivan upea katto! Meillä tuntuu olevan joka huoneessa erilainen katto. Kun jotain sais pelastettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näiden alaslaskettujen kattojen avaaminen on joka kerran yhtä jännittävää!

   Poista
 5. Aivan ihana katto! Vaikkei meidän 70-vuotiaasta talosta aivan noin ihania vanhoja rakennelmia löydy, kyllä sitä on täälläkin päivitelty ja kirottu sataan kertaa, miksi kaikki ihana on pitänyt pahvittaa, kitata, liimata ja muovittaa piiloon. Purkamisessa on ihan pirunmoinen vaiva, mutta kyllä se lopulta palkitsee, kun saa pinnat esiin ja kuntoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi täällä on silti pilattu yllättävän vähän, vaikka onkin peitetty ja laskettu alas. Listoja toki puuttuu paljon, mutta muutoin talo on piilotusten alla yllättävän ehjä.

   Poista
 6. Aivan upea katto, huonekorkeuskin mieletön. Paljon on varmaan ennen peitetty, että on helpompi pestä ja pitää puhtaana muutenkin, esimerkiksi peiliovetkin. Meidän talon entinen emäntä oli sitä mieltä, että katosta tippuu purua, joten olihan se pakko peittää... en ole kyllä itse huomannut mitään nyt kun peitteet on otettu pois.

  Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä suvilalla on ongelmana, että yläkerran paneelikatosta tippuu putua. Olen vähän sitä mieltä, että voitaisiin pinkopahvittaa. Nyt kun olen käynyt kurssilla älyämässä miten se toimii.

   Poista
 7. Pinkopahvi on kyllä sitten ihan kiva vaihtoehto. Ihailen kyllä intoasi oppia eri tekniikoita, pitäisi varmaan itsekin tehdä jotain hyödyllistä ja opetella uusia taitoja, meilläkin odottaisi yksi täysin lastulevytetty huone, lattiasta kattoon, jee...

  Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me aletaan miehen kanssa olla sellaisia, että mikään ei ole mahdotonta!

   Poista
 8. Upeat katot sieltä paljastuu!
  Voisiko olla ihan tavallista kovalevyä tuo hirren päällä oleva? Sitä löytyi meiltä ihanan vaaleanpunaisella Miranolilla maalatun ensopahvin alta. :)

  Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan oli kovalevyä. En vaan osannut ajatella, että se on ensopahvia vanhempi keksintö.

   Poista
 9. En olekaan pitkään aikaan käynyt täällä ja paljon päivityksiä. Onko se levy kuinka paksua? Meillä on tuon näköistä pahvilevyä kaikilla ulkoseinillä, suoraan hirren päällä ja sen päällä on sitten muutamia kerroksia erilaisia ensoja ja pinkoja. Löysin siitä pahvista Enson leiman kun purettiin keittiöstä pois. Että jotakin ensopahvia/rakennuspahvia sekin siis oli. Aika vahvaa se oli ja paksua. Meillä puretaan juuri käytävän alaslaskettua kattoa, sielläkin nätti panelikatto ja ihan siistit kattolistat jopa. Mutta tuo teidän katto, nätimpää saa kyllä hakea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit käymään! Ihan ohutta, mutta jäykkää se levy on.

   Iloinen asia on, kun löytyy käyttökuntoisia kattoja ja vielä listoineen!

   Poista
 10. Näyttää niin tutulta... meilläkin revitty katosta lastulevyä alas ja alta paljastui ihana, vaikkakin tavallinen mutta hyväkuntoinen paneelikatto. Harmittaa vaan, kun siihen on lyöty koolaukset kamalilla nauloilla about viiden sentin välein kiinni. Pysyy varmasti. Mietimme vaan millaset jäljet jää jos yrittää ne poistaa, vai tuleeko hirvittävä kittausprojekti. Kun on niin korkeallakin... Vai pitäisikö vaan laittaa koolauksiin uudet vanhanmalliset paneelit ja antaa olla... siinäpä probleema.

  Sulla on mielenkiintoinen blogi. Innolla odotan teidän keittiön valmistumista! Meilläkin keittiöprojekti vaiheessa, teillä jo huomattavasti valmiimpaa. Jos tästä saisi taas jotakin sytykettä omaan projektiin. Kiitos!
  Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odotan keittiötä.

   Meilläkin oli poikien huoneessa katonmadalluskoolaukset katossa naulattuina. Me vaan jätettiin reiät sinne, ei ne meitä häiritse.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!