sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kylppärin kattoa ja lauantaitunnelmia


 

Lapset olivat koko lauantain yöppäreissä. Tässä lapset ovat olohuoneessa. Yhdeltä seinältä on purettu lastulevyt ja osa koolauksista, ja osa koolauksista on jäljellä. Muilla seinillä on yhä kaunis lastulevy ja lattialla elegantti muovimatto. Sohvan takana on suljettu ovi, josta aikanaan tulee kulku meidän tulevaan makuuhuoneeseen. Nyt sen läpi kulkevat pintavetoiset letkumalliset vesijohdot. Ja siellä suunnilla on myös vilkkainta hiirielämää.


Mies on jatkanut katonavausprojekteja sähkömiestä varten. Tarkoituksena on siis, että osa isommista sähkökaapeleista kulkee vintillä huoneesta toiseen. Keittiön sähköt tulevat alas kylpyhuoneen puolelle keittiön seinän taakse. Tämä kuva on otettu meidän toisesta vessasta, jossa ei ole enää pönttöä. Kukkakoristeinen pönikkä on meidän luxuskokoluokan kuumavesivaraaja.

Katossa on PINKOPAHVI ja näyttää ehjältä. Ja siisti kattolista.


Hirsiseinä on hyvässä kunnossa. Olen tainnut turhaan haukkua kylppäriä homekylppäriksi. Ehkä se on ollut vain kunnon siivousta vailla. Elegantti spa-osasto on esitelty mm. tässä. Heti muuton jälkeen tässä. Ja vielä kerran täällä.


Tapetin yläreunassa kulkee sievä boordi. Lasketun katon alla on perinteisesti lasivillaeriste. Muovinen ilmastointiputki on muurattu kiinni piipun hormiin! Muovin ja savupiipun yhdistäminen vaikuttaa varsin persoonalliselta ratkaisulta näin ensi näkemältä. Emme ole onneksi kyseistä tulisijaa yrittäneetkään käyttää. Ja veikkaan, että sitä ei juuri ole käytetty viime vuosina.

8 kommenttia:

 1. Eipä varmasti kovin pitkiä kuumia suihkuja otetta...:)

  VastaaPoista
 2. Onpa upea katto piilossa noissa alemmissa kuvissa! Uskon että kannattaa kaivaa esiin, naulanreiät yms. saa kyllä piiloon. Vanhoissa taloissa on joskus mitä kummallisempia virityksiä. Meidän 1970-luvulla rakennetun kylppärin kosteussulut nurkissa oli tehty vanhoista peltisistä öljykanistereista! Harmi ettei niistä tullut otettua kuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Öljykanisterivesieristykset! En olekaan ennen kuullut. Olisi ehkä kannattanut ikuistaa.

   Poista
 3. Olen itse pinkopahvittanut yhden huoneen (5×3m) katon, enkä ikinä enää aio sitä toistaa. Siksi aivan erityisesti ihailen tuota veskinkattoanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssilla opin, että katon pinkopahvittaminen on aina kahden ihmisen hommaa. Mutta uskon, että se on silti vaikeaa, maan vetovoima ja kaikki.

   Poista
 4. Noinko upeita seiniä kaivetaan esiin lastulevyjen alta? Tässähän alkaa saamaan ihan hulluja ajatuksia..
  Pinkopahvikatto on kyllä yhden aikakauden työvoitto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihan turhaan taisin haukkua kylppäriä homekylppäriksi. Toi seinä oli ihan priimakunnossa. Me ei uskalleta jättää mitään katsomatta. Pakko avata kaikki.

   (Toi on juuri se samainen vessa, jonne valui puolentoista koneellisen poistovedet, kun pesukoneen letku ei ollut missään...)

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!