sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Pihalla

Ulkona on tänään ollut +15! Kesällä uimakouluaamuina oli jotain 15-17 astetta. Eli voin sanoa, että lämmin päivä. Meidän olisi pitänyt tehdä enemmän sisähommia, mutta päädyttiin useammaksi tunniksi ulos. Laitoin vähän syyskukkia ja haravoin, vaikka mies sanoo, ettei saa haravoida ennen kuin KAIKKI lehdet ovat pudonneet.

Meidän piti kaivaa portti maahan, mutta puutarhurit ovat vieneet meidän lapion ja harjan mennessään. Vaihtarina ollaan saatu pitkä letku ja oli meill hetken ylimääräinen moottorisahakin, mutta sen he sentään huomasivat viedä mennessään. Täytyy laittaa viestiä. Muutama pensastaimikin yhä puuttuu.Tähän ruukkuun tyrkkäsin vain yhden kanervan tuomaan väriä hopealangan ja laventelien keskellä. Olisikohan toi yksi joku kurjenpolvi.Meidän minipikuriikkinen kuusiaita. Sitä saa suojella kaikelta ensi talvena. Mies oli jo bongaavinaan ekat pupunjäljetkin möyheässä mullassa. Kuusiaidan takana näkyy mansikkarivi, siirsin eilen kaikki ruukuissa olleet mansikat maahan.


Mansikat ja mukulakivi. Niitä pitää vielä tohtoroida keväällä.Talon mukana tuli tällaiset jätti-isot ja painavat betoniruukut. Ne oli tarkoitus ensin jättää pois käytöstä, mutta mies kuitenkin kieritteli ne mukulakiveykselle ja laitoin kumpaankin muutaman kasvin. Kasveja oli tilaan nähden liian vähän, mutta laitettiin ne esikoisen kanssa suht keskelle. Kai tämä kelpaa.Tämä ikkuna kivitettiin rikki, kun ostimme talon. Se on ollut koko tämän ajan umpeenlaudoitettuna, vaikka meillä on ollut korjattu lasi odottamassa. Tänään mies otti laudat pois ja laittoi lasit paikoilleen.


Haravoin vähän uutta porttitietä. Portti odottaa nyt lapiota.


PS Tajusin, että olen kukkineni todella myöhässä. Viime vuonna olen istuttanut syyskukat 26.8.2012. Nyt on kuitenkin jo lokakuu. Ja viime vuonna ensilumi tuli 26.10.2012 eli vajaan kolmen viikon päästä tästä hetkestä. Nyt on kyllä todellakin ollut pitkä kesä ja vielä leuto syksykin!

12 kommenttia:

 1. Syksy on ollut mahtavan leuto! Minä en ole edes laittanut syyskykkia kun kesäistutusten pelakuut kukkii vieläkin. Saavat olla lumiin saakka. Iso muutos pihassa ja tuo verivaahtera on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jäin oikein miettimään, että oliko syyskukkien istutus hulluutta näin myöhään, mutta kun on niin leutoa.

   Poista
 2. Nyt on todella ollut unelmasyksy! Lämmin, aurinkoinen, kaunis... Pihan talviteloille laittamisessa on kuitenkin aina jotakin hieman haikeaa... Ensilunta odotellessa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vielä tramppa purkamatta. Ja pyykkinaru irroittamatta. Ja se loppuharavointi tekemättä.

   Poista
 3. Mahtava kun jaksatte pihaakin tehdä noin paljon vaikka sisälläkin puuhaa riittäis. Meillä on piha saanut elää omaa elämäänsä kun on lastenhuoneen remontti vienyt ylimääräiset ajat". Mutta nyt se on ihan pikkuista vaille valmis ja mies ehti tänään jopa oksasilppurin ääreen, mahtava sää oli! (...minä sen sijaan nautin säästä vain kävelemällä metsässä :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, pihan kuitenkin suurimmaksi osaksi tekivät puutarhurit koneineen. En edes uskalla odottaa laskua... Mutta ajattelen koko ajan sitä, että jos puutarhan tekee nyt, se on jo hieno, kun kaikki on remontoitu.

   Poista
 4. Toi teidän kuusiaita; me istutettiin vuos sitten kesällä samanlainen miniatyyriaita (tuli sitä sentäs 80 metriä). Sitä piti mennä läheltä kattomaan, että sen näki! Mutta hei, on se vuodessa kasvanut. Talven aikana muutama taimi oli katkennu ja nyt kesän mittaan bongasin reilun kymmenen heittäneen henkensä (niitä oli n. 240 kpl). Ruohoista kun vaan pidätte ekoina vuosina vapaana, ni kyl se sitten seuraavan sukupolven aikana jo peittää maiseman ja vaimentaa äänet. Hidastahan se kasvu on, mut ei tollasta määrää ois kukkaro kestäny kookkaammilla taimilla perustaa; muitakin istutettavia oli sen verran paljon, niinkuin teilläkin.

  VastaaPoista
 5. Kaikki oikein kiljuu sitä, miten hienon perinteinen yhdistelmä tuosta tulee! Kuusiaita on ihana - tosin sellaisen kasvua seuranneena vaatii jatkuvaa oikeassa korkeudessa pitämistä, muuten siitä pääsee tulemaan ruma. Miten suloinen se on noin kuusivauvana :) Ikkunat pokineen ovat mahtavat, oikein kunnon vanhan ajan "meillä ei säästellä" -tyylillä tehty.

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minua huolestuttavat kuusivauvat kovasti. Pelkään, että talvella joku auraa ne kumoon. Ne pitäisi kastellakin vielä kertaalleen, mutta mitä jos tulee yöpakkanen. Ja me ei ehkä osattu miettiä sitä leikkaamista valintavaiheesa, mutta aika moni siitä on nyt muistutellut.

   Poista
  2. Sitten vaan kunnon merkkikepit koko matkalta. niin eivät jää piiloon talvellakaan. Onneksi leikkaaminen on vaan leikkaamista, kyllä sen saa tehtyä :)

   Poista
  3. Lasten kanssa tökittiin viikonloppuna maahan 25 merkkikeppiä.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!