lauantai 19. lokakuuta 2013

Sivuprojekti

Meidän projektit poikii lumivyöryn lailla sivuprojekteja. Jotta keittiöön saadaan sähköt, miehen pitää purkaa siitä meidän muuttovarastohuoneesta yksi nurkka seinää ja kattoa, koska sähkökeskus siirtyy. Jotta päästiin purkamaan, meidän kannatti ottaa kirjahylly pois muuttovarastosta sekä toistakymmentä kirjalaatikkoa. Kun kirjahyllyt olivat huoneesta poissa, mies purki samantien sen seinän, jota vasten hyllyt olivat paketissa olleet.

Minä aloin operaatio kirjahyllyn aamulla, noin kahdeksan maissa, ja pikaisesta hodarilounaasta (kiitos Ikea) huolimatta olin valmis vasta kahden maissa. Me sijoitettiin kirjahylly meidän makkariin eli sitä varten meidän piti pikkuruisessa huoneessa kääntää sänky vähän hassusti päin. Minä nukun nyt tiiviisti seinän vieressä. Mutta koska joudumme seuraavana purkamaan nykyisen keittiön (koska siellä vuotanee joku putki), meidän makuuhuoneemme muuttaa sinne suht pian. (No, en lähtisi lyömään vetoa, että tänä vuonna, mutta kuitenkin seuraavien asioiden joukossa.)

Nyt meidän makkarissa on noin 35 hyllymetriä kirjoja ja karu totuus on, että muutamalle olohuoneen ja lastenhuoneen ajelehtivalle kirjapinolle ei jäänyt tilaa. Vaikka edellisessä kodissa hyllyssä oli vielä videotykki ja pari kaapillista lehtiä. Kuusiveen puolitoista vuotta kadoksissa ollut lempikirja löytyi tokavikasta kirjalaatikosta! Onneksi.

Sähkömies aloitti hommat torstaina ja perjantaina oltiin menty huolella ristiin. Perjantaina mies saumasi keittiön kaakelit ja pestiin ne yhdessä. Minä maalasin ison satsin listoja.

Katsoin muuten tämän kaakelinsaumausvideon, siitä kyllä oppii kaiken tarvittavan, jos ei ole ennen saumannut.


Tältä makkari nyt näyttää, Ylenpalttisella tilalla ei voi kehuskella. Tätä ei siis ole vielä rempattu, eikä kyllä hetkeen rempatakaan. Tästä tulee melko varmasti aikuisten työhuone, sillä tämä on läpikulkutila.


Aurinko kurkisteli huoneeseen ihanasti projektin aikana. Tuohon auringonkiloseinälle tuli hylly.


Lapset olivat kuin karkkimaassa, kun löytyi laatikkokaupalla lasten- ja nuortenkirjoja, joita he eivät muistaneet enää.


Minunkin tekisin mieli tarttua taas Mary Marckeihin ja Seljan tyttöihin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!