perjantai 15. marraskuuta 2013

Hei kaikki uudet lukijat!

Tervetuloa kaikki uudet lukijat! Yhtäkkiä huomasin, että tänne on valunut porukkaa. Kurkkasin hakusanoja, joilla tänne päädytään. Puukori/puunkantoväline on ehdoton ykkönen (me muuten käytetään nyt kantovälineenä Ikean kassia, mutta säilytetään puita erilaisissa puulaatikoissa). Betonitaso on toinen. Tasoista voin blogata erikseenkin ja meidän tasoprojektia esitellään joulukuun Kodinrakentaja-lehdessä. Toimittaja jätti kuitenkin jutusta pois meidän projektin legendaarisimmat käänteet. Kolmas asia, jonka perässä tänne tullaan, on valkoinen lattia. Ja siis meillä on nyt kaunis vaaleanharmaa lattia, kun valkoinen oli liian valkoinen.

Olen katsellut televisiosta Suomen kaunein koti -ohjelmaa. Se on herättänyt keskustelua muutamienkin kavereiden kanssa. Ohjelman kodeissa on positiivista se, etteivät ne ole kaikki samaa tyyliä, vaan joukkoon mahtuu monenlaisia. Mutta toisaalta tuntuu väärältä, että eri tyylisiä koteja vertaillaan toisiinsa. Ohjelmassa pitäisi olla enemmän kategorioita ja jokaisessa kategoriassa valittaisiin kaunein. Tuomarit ovat myös aika samanlaisia keskenään. Ykkösjakso jäi minulta näkemättä, täytyy käydä kurkistamassa voiko sen katsoa vielä netissä. Kakkosjaksossa uutta olivat turkulaisen puutaloloftin parvekkeeksi muuntuvat ikkunat. Kakkosjakson toinen herkku oli töölöläisen loftin poreamme näköetäisyydellä keittiön ruokapöydästä, äärettömän kätevää lapsiperheessä. Kolmannessa jaksossa oulunkyläläisessä talossa oli kivankorkuiset keittiön kaapistot, sellaiset siltä väliltä. Odottelen kovasti jaksoa, jossa on RiuttalaOldSchool.

Meidän vanhalle keittiölle on löytynyt uusi koti, se lähtee matkaan lauantaina. Minulla on jo sorkkarauta tanassa, haluan niin kovasti aloittaa purkamisen. Voi olla, että tänään miehen ollessa töissä pitää alkaa salaa…


Tuolla nurkassa kökötän bloggaamassa. Olohuoneessa ei ole vielä kaikkia pistorasioita. Niitä lisätään myöhemmin.


Saareke jaksaa ilahduttaa meitä joka päivä. Samaten betonitaso, joka pysyy vaivattomasti siistinä.


Pussauskopista puuttuu vielä listoja ja sivuikkunoista lasit. Säästimme taksikyltin muistoksi. Se on tarkoitus vielä sähköistää. Vaneriset matka-askit ovat minun isäni peruja, Misha on kirppislöytö ja potkurin lapa miehen isoisän lentokoneesta (ja tuo ei ole hakaristi, vaan Suomen ilmavoimien tunnus, jos moinen mietityttää).


Hollantilaiset lintutyynyni ilahduttavat joka päivä. Kesällä näin niitä Hangon kasinon pop-up shopissa, mutten raaskinyt investoida. Netistä tilaamalla olivat paljon edullisempia.


Ruusukelim ilahduttaa myös joka päivä. Olisi ihanaa, jos siitä näkyisi enemmän!

Uusi keittiö-olohuone on ihana. Ihan kuin olisi jossain lomahotellissa. Ei meinaa ymmärtää, että tämä on nyt pysyvää. Miten me osattiin elää 1,5 vuotta ilman tiskikonetta? Ja muutenkin, nyt on JÄRJESTYS. Huomaan muistavani laittaa tavarat paikoilleen, kun kaikella on järkevät paikat.

Muutama reklamaatioasia on hoidettu tai pitää vielä hoitaa. Hollanninlampustahan puuttui yksi osa. He lähettivät uuden osan heti veloituksetta, kun lähetin heille kuvan mitä kaipaan. Liedessä ei toimi kaksi levyä, mies soittaa maahantuojalle. Ikea ei ole hoitanut mattoreklamaatiota vieläkään. Kaksi vierekkäinolevaa samanlaista mattoa ovat isosti eri mittaiset. Ja jääkaapit. Voi e-kodinkone.fi. Me tilattiin kaksi jääkaappia yhtäaikaa. Toinen tuli melkein heti, toinen vasta kuukausien päästä. Yksi on ollut vanhassa keittiössä, toinen toisessa päässä taloa odottamassa keittiön valmistumista. Arvatkaa: Ne ovat eri väriset. Ei nyt mitkään valkoinen ja keltainen, mutta niin isosti, että lapsetkin kiinnittivät huomiota. Tottakai ne ovat eri väriset, kun ovat eri erästä. Kokoan itseäni reklamoimaan.


Ei sitä oikein kuvasta näe, mutta toinen on harmaampi, toinen lämpimämpi.Ei tässä kai kummempia, nyt sorkkaraudan kanssa katsomaan, mitä KIVAA pääsen tekemään.

4 kommenttia:

 1. Teidän keittiö ON ihana...ja nuo tasot upeita. Harmi tuota jääkaappia, mutta varmasti saatte sen vaihdettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin äsken postia jääkaappifirmaan. Jonotin Ikean chatissa lähes tunnin.

   Poista
 2. Ai teilläkin se on pussauskoppi :) Minusta oli ihana, kun eräs paikallinen sanoi että meidän tuulikaapin nimi oli aina pussauskoppi. Mies jo suunnitteli että se pitää kaivertaa tuulikaapin listaan jonnekin :)
  Ja tuo teidän saareke on niin ihana, en vaan pääse siitä yli MIKSEI MULLA OLE TOLLASTA :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos saarekekehuista! Se ilahduttaa meitä joka päivä. Toimii laskutilana ja leivontapaikkana ja vetää sisäänsä melkoisen määrän kynttilöitä, lautasliinoja, eväsrasioita, pakasterasioita, leivinpaperia jne.

   Pussauskoppipa kyllä. Sen osalta homma on vähän kesken ja sieltä VETÄÄ. Nyt kynnyksellä on lampaantalja torjumassa vetoa, mutta täytyy vielä kehitellä muutakin.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!