lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulun jälkeen suvilalla


Suvilalla odotti kaksi tylsää yllätystä. Jos tätä kuvaa tihrustaa oikein tarkkaan, tapetissa näkyy vesiläikkä. Kuva on otettu ulko-oven viereisestä seinästä ikkunan alapuolelta. Emme oikein ymmärrä miten, mutta siitä oli tullut sade läpi. Onneksi vain kämmenenkokoisen alueen verran.

Toinen yllätys oli saunalla. Rakennuksen ulkopuoli on ikivanha, sauna ehkä 50-60-luvulta. Saunan katosta oli tullut vesi läpi, pelkään että joudutaan kesällä avaamaan kattoa vähän enemmänkin. Ei nyt keksitty mitään hätäapukorjausta. Siellä se nyt vuotaa.


Mun mielestä tää meidän makkarin muuri on niin ihana!


Makkarin yövaloina toimivat Ikean sudenkorennot. Sininen hämärä. Taisin kuvata tämän aamupäivällä eli tämän valoisampaa ei tullut.


Olemme jättäneet osan listoista ja ovista käsittelemättä, minusta ne saavatkin olla näin.


Makkarin ovi ja lukko.


Ovi on toiselta puolelta ihan erilainen.


Peili on tullut suvilan mukana, samaten kipsimadonna, jonka joku on itse maalannut. Tapetti on ainoa alkuperäinen. Meillä olisi tavoitteena irroittaa nämä pinkopahvit tapetteineen rikkomatta niitä ja laittaa puukuitulevyt ulkoseinille. Tämä on se huone, jonne isot pojat saavat muuttaa.


Tämä on perintökalu. Pelipöytä, jossa on vihreä verka. Nyt se on taitettu kahtia ja se muistuttaa enemmän konsolipöytää. Haluaisin sen jonnekin arvoiseensa käyttöön. Ehkä jopa kotiin, kunhan sali valmistuu.


Porraskäytävä salakomeroineen. Seinien satumainen laventelinsininen ei pääse kuvassa oikeuksiinsa.


Kylppärin allas on vanha. Mahdollisesti vanhalta purjelaivalta. (Kylppäri on myös maalien säilytyspaikka talvisin, kuten kuvasta näkyy.)


Kylppärin laatoitus ja tapetti on erotettu toisistaan listalla.


Kylppäri on muuten vakoinen, mutta suihkun sisäpuoli on oranssi.


2 kommenttia:

  1. Kurja juttu nuo vuodot. Mutta ihania yksityiskohtia kyllä Suvila täynnä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Saunan vuoto mua huolettaa enemmän. Me ei olla tehty ulkorakennukselle koko aikana mitään. Sauna on kuitenkin tosi paljon paremmassa kunnossa kuin ulkopuoli. Ja meillä ei ole aavistustakaan saataisiinko korvata piharakennus uudella, jos se kupsahtaa. Ja ei meillä olisi rahaakaan moiseen projektiin. Toivottavasti katon saa vielä kunnostettua.

      Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!