lauantai 25. tammikuuta 2014

Puujuttuja

Aamulla roudattiin puita pari tuntia koko perheen voimin. Puuliiteristä puulaatikot täyteen, lasiverannan penkki täyteen ja vielä Ikean kassit täyteen. Sitten roudattiin kaadetun puun käyttökelpoisia osia liiteriin. Alussa lapset osallistuivat, lopussa laskivat mäkeä. Nyt ruoka valmistaa itse itseään uunissa.


Tämä kelkka löytyi alkusyksyllä muutamalla kympillä kirppikseltä. Ollaan odotettu, että tulisi lunta, että saataisiin se käyttöön. Ei täällä lunta ole vieläkään kovin paljon.


Minä lasten kanssa täyttelin Ikean kasseja puuliiterissä, lapset työnsivät kelkan liiteristä kodin rappusten eteen ja mies haki kassit rappusilta ja tyhjensi puut paikoilleen.


Kaksi kassillista meni tosi kätevästi ja neljäkin kulkisi, jollei maa olisi hiekkainen ja työntäminen takkuista.


Näin siinä kävi. Puuta ei vieläkään kaadettu kokonaan, revähtänyt puoli typistettiin. Kaivelin kuitenkin tänään puun sisuksia ja olen sitä mieltä, kyllä se lopulta on pakko kaataa kokonaan. Surutyökin on tehty jo kahdesti.


Puu on niin halki, että sisään pääsee vettä ja lunta, se kun jäätyy, se pilaa puuta entisestään.


Tällaista hyötyä puun typistämisestä oli. Ja melkoinen risusavotta, joka saa suosiolla jäädä kevääksi.


Asiasta viidenteen. Esikoinen sai Ikeantuliaisina uudet lakanat. Turkoosi-musta-valkoiset lakanat keltaisessa sängyssä ovat ihanan raikkaat! (Mutta kyllä silittäminen tekisi terää, olen jotenkin hämmentynyt siitä, että nykyajan mainoskuvissakin usein on silittämättömiä tekstiilejä. Muinaisina aikoina kuvauksissa oli silittäjä, joka huolehti tekstiilit kuntoon.)


Vähän tällainen kaaospetaus, mutta värit ilahduttavat minua.

Jospa kohta jatkettaisiin remppaamista, niin pääsisin taas blogissakin asiaan.

10 kommenttia:

 1. Olihan sitä asiaa tässäkin,juuri sitä koti-asiaa!Näistä arjen puuhista on kiva lukea:)
  Ja nyt taas muistin että voisin itsekin hakea kerralla vähän enemmän noita polttopuita,sillä Ikean kassilla!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikean kassin opin täällä omassa blogissa. Se on kyllä kätevä.

   Poista
 2. Olisko tuo kelkka sellainen vesikelkaksi sanottu...luulen niin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi kyllä olla. Mutta tuleeko vesikelkka nimitys siitä, että sillä kuljetettiin vettä kaivolta? (Kun jostain syystä sana vesikelkka saa mut aina ajattelemaan napakelkkaa, joka on ihan eri homma.)

   Poista
 3. Justiinsa tänään viikkasin pellavaisen joulupöytäliinan pyykin jäljiltä piiloon ja tajusin, miksi mankelit on keksitty. Onneksi meillä ei ole mankelia - siitä tulisi vain huonoa omaatuntoa.

  Kelkka on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei paljon silitellä. Rautaa saa välillä vallan etsiä. Meillä on suvilalla sellainen ikivanha käsinpyöritettävä mankeli, vähän kuin kaksi jättikokoista kaulinta vastakkain. Mutta missäköhän se on?

   Kelkka on kaunis ja kätevä ennen kaikkea.

   Poista
 4. Ehkä me nykyajan äidit ollaan rosoisemman linjan kannattajia ihan pakosti :) ja nyt siitä on tullut trendin mainonnassakin!

  Kaunis kelkka, sympaattinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosoista linjaa. Ryppyisiä vaatteita (mutta puhtaita) ja reikäisiä polvia...

   Poista
 5. Saatte hyvällä omatunnolla pitää hieman remppavapaata, minustakin mukava lukea ihan arkijuttuja :) aina täällä on jotakin kiinnostavaa luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt alkais olla intoa taas rempata, mutta saa sää vähän lämmetä.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!