sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tänä viikonloppuna

Perjantaina tuli 12 mottia koivuhalkoja. Joulupukki antoi tällaisen erinomaisen lahjan. Odotimme koko päivän myös lumisadetta, mutta sitä ei kuulunut. Ainoat lumet saimme halkokuorman kyydissä Hattulasta saakka.

Vajaat neljä tuntia meni siihen, että saimme halot liiteriin. Koko perhe osallistui, viisivee vähiten. Kolmeveekin reippaana kantoi pari halkoa kerrallaan tai oli apukäsinä latomassa halkoja. Nyt tuntuu selässä, että urakoitu on.

Lauantaina juhlittiin esikoisen siirettyjä synttäreitä ja pikkupakkasen myötä tuli nyt ihan oikeasti se ensilumi, yhdestoista tammikuuta.

Tänään ollaan oltu pulkkamäessä. Muu perhe jäi vielä ulos, minä tulin sisälle lämmittämään itseäni ja ruokaa. Pitänee etsiskellä villavaatteet jostain, nyt oli liian vähän päällä.


Perjantain työvoima vastasaapuneessa halkokasassa. Mies oli vielä töissä ja esikoinen liesussa.


Viisivee olisi lähinnä halunnut tehdä kasaan majaa.


Tältä näyttää hattulalainen lumi.


Suunta pitäisi olla ovesta sisään.
Tehtiin lopusta joulutorttutaikinasta legendaarisia vuohenjuustohöttösiä: taikinapalalle vuohenjuustoviipale, cashew-pähkinöitä ja hunajaa. Helppoa, nopeaa ja rasvaista. Ai niin ja hyvääkin. Kertaluonteisesti.


Tänään!Lapsi puussa. (Kiivetä saa, pudota ei.)


Lunta.

6 kommenttia:

 1. Voi miten hieno joululahja...valmiita halkoja, kelpaisi minullekin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana joululahja. Kun ei me oikeasti tarvittu mitään.

   Poista
 2. Onnekkaita olemme me, joille halkoja lahjoitetaan. Parhautta ja muistaa olla kiitollinen joka kerta kun talo lämpiää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Juuri kiersin pukkaamassa pökköä viiteen pesään.

   Poista
 3. Mulle tulee uutena juttuna, että noita sanotaan haloiksi, kun itse olen tottunut, että nuo ovat klapeja ja klapit halotaan haloista :). Mutta tsekkasin Kielitoimiston sanakirjasta, ja näyttää olevan yleisessäkin käytössä myös tämä merkitys. Joka tapauksessa upea lahja ja ihan tunnen nenässäni puun tuoksun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ajatellut sanoja osittaisina synonyymeinä. Mutta siis halkoja me esim. googlattiin, kun piti löytää ostopaikka. Että aika vakiintuneesti polttopuut ovat halkoja.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!