lauantai 1. helmikuuta 2014

Kusinen putka

(Pardon my French)

Kun me käytiin katsomassa tätä kotia, eteisen pikkuvessa oli ilahduttavan freesin näköinen verrattuna koko muun talon kuntoon. Edellisen perheen rouva oli esittelemässä taloa ja sanoi, että he olivat remontoineet vessaa, koska se oli aiemmin "kusinen putka". Nyt täytyy käsi sydämellä sanoa, että remontista huolimatta sama ominaisuus on tehnyt paluun, kun WC toimii kuusihenkisen perheen ainoana. Vessa on alkanut väsyttää minua. Hyvä etten tarttunut sorkkarautaan tältä seisomalta.


Tällaisessa loukussa me kuusi hoidamme pissat ja aamupesut. Heinäseivässeinästä tykkään, mutta se kerää pölyä ja hämähäkinseittejä.


Harmaa seinärappaus oli periaatteessa kivannäköinen, mutta ei ole varmaankaan tarkoitettu mihinkään vessa/kylppärikäyttöön, vaan imaisee kaikki mahdolliset hammastahnatahrat.


Ja jotkut perheessä asuvat nuoret henkilöt ovat sortuneet raaputtelemaan harmaaseen pintaan erilaisia puumerkkejään.


Lattia on käsittelemätöntä ponttaamatonta lautaa. Ei niin vaivatonta pitää puhtaava. Ja pesualtaan alapuolella kasvaa aina välillä se korvasienen näköinen sieni. Mies on kiristänyt altaan putkiliitokset moneen kertaan, mutta aina sieltä vaan tihkuu jotain.


Kuvassa lattian läikikkyys näkyy vielä todellisuutta paremmin. (Seinässä ei ole läikkää, veikkaan, että se heijastuu peilistä.)


Ovessa on lukemattomien sormenjälkien lisäksi tällainen ihana sabloonakukka, joita täältä löytyy kaikkialta.

Joten osaatteko arvata miksi tämän päivän kuuraus meinasi päättyä sorkkarautahommiin? Mutta kun meillä ei ole toista vessaa, en voinut ruveta. Nyt pitäisi vääntää vierashuoneen kylppäri valmiiksi, niin pääsisin purkamaan! Tästä on pakko ottaa seinien levytykset irti, tila saattaa jopa kasvaa. Lattian haluan laatoittaa ja kunnon lattiakaivon, jotta lattian voi pestä suihkuttamalla! Seinistäkin pitänee laatoittaa alaosa ainakin.

Hampaiden pesu siirtyy isoon kylppäriin, kunhan päästään sinne saakka.

6 kommenttia:

 1. Aika koukuttava otsikko, uteliaisuus heräsi heti mistä on oikein kysymys ;0) Ei varmaan todellakaan aivan käytännöillisin vessa ja vieläpä noin monelle hengelle. Kivan näköinen, mutta siivouksen kannalta varmaan hankala...otan osaa ;0) Mutta jospa tilanne helpottuisi myöhemmin. Täällä taustalla kuuluu kolinaa...mies yllätti sanomalla aamulla, että nyt aloitetaan vessa remppa. Hih...ei tarvinnut kahta kertaa käskeä, huone tyhjäksi ja aloitetaan. Tiedän että meidänkään vessaan ei kaikista käytännöllisin seinä tule, vaan tapettia (ei hyvä hiuslakan kanssa). Mutta kestää minkä kestää ja vaihtoon, se ei taida olla minulle yhtään hullumpi juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea ihan jo pelkästään siitä että kolisee ja mies on vauhdissa. Mä alan myös malttamattomana odottaa, että jotain tapahtuisi. Mutta tyhjissä huoneissa on niin kylmä!

   Poista
 2. Ymmärrän tuskasi :D Käsittelemätön lautalattia olisi meilläkin katastrofi, eihän sellaista puhdista millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei puhdista ei. Ja tuolla haisee aina pissa, putsaa tai ei...

   Poista
 3. Tiedän mistä puhut. Meidän kauhea pikkuvessa lähti purkuun vastaavasta tilanteesta (alkoi kaappien siivouksesta, sitten koko putka alkoi ärsyttää niin paljon, että alkoi sorkkarauta heilua). Sitten oltiin vähän aikaa pönttöä ja lavuaaria lukuunottamatta puretulla vessalla sillä mielellä, että kohta aloitetaan sen remppa ja tehdään itse kaikki mitä osataan. Mutta sitten tuli sairastuminen, sen myötä remontointi kävi mahdottomaksi ja rahatkin loppuivat ja nyt on kulunut noin kaksi vuotta ja seinät ovat auki, laatat pois revitty, industrial look jäikin vähän pitemmäksi aikaa päälle. MUTTA: nyt TÄNÄÄN pitäisi tulla sähkömies laittamaan vessan sähköt ja jokusen viikon sisällä se remppa pitäisi alkaa oikeasti. Melko jees :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta. Mutta ihanaa, että pääsette eteenpäin. Kai mekin taas joskus.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!