sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Lattiajuttuja osa 2

Mies alkoikin irroittaa tämän ensimmäisen puolen lastulevyjä heti kun oli saanut muovimatot irti. Tässä muutama kuva. (Voi kun taas päästäisiin aikaan, että voisi esitellä jotain valmista!)


Ihan käsittelemätöntä lankkua. Olisikohan samalta ajalta kuin lastulevyt ja muovimatot? Ei siis kovin vanhaa ollenkaan.


Tästä näkee sen, että puuhella seisoo lastulevylattian päällä.


Lattia vähän lähempää.


Ja lasivillaa eristeenä. Myös seinänvierustoissa.Lastulevy pilkkoutuu tällaiseksi silpuksi. Nauloista lähtevät kannat ja suurin osa nauloista jää lattiaan.


Miehen työvälineet.


Vähän kerrallaan.

10 kommenttia:

 1. Ääh, lasivillaa :/
  Puuhellan siirtäminen voi olla melkoinen urakka. Meillä ei onneksi levy yltänyt kuin etujalkojen alle, joten riitti kun sai vähän kammettua ilmaan.

  Mulle tuli mieleen, että hätäensiapua siihen teidän kattoon voisi olla kun käytte sipaisemassa silikonia reikiin? Ei ainakaan enempää vettä tule sisään, kun odottelee kattoremonttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule sittenkin olla pienesti mahdollista, että meidän puuhellan alus on samanlainen. Katsotaan.

   Joo, meidän varmaan kandee miettiä sitä silkkariakin. Järkytyksestä toipuminen kestää hetken...

   Poista
 2. Oi, ihana tunne aina tuo purkaminen ja se mitä alta paljastuukaan! Varsinkin kun se on jotain noinkin hienoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan säästetään laudoista käyttökelpoiset ja laitetaan huoneeseen uusi lattia ja käytetään käyttökelpoiset muualla.

   Poista
 3. Nyt vasta hahmotan, miten hyvä asia onkaan se, ettei meidän muovimattoja ainakaan toistaiseksi ole kiinnitetty millään. Ihan riittävästi on niiden väleissä olevissa levyissä nauloja revittäväksi. Voimia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Muovimaton irrottaminen on oikeasti hikisin vaihe!

   Poista
 4. Kylläpä osuukin samat hommat yksiin, meillä puretaan juuri yläkerrassa lastulevyjä lattiasta ja seinistäkin siellä missä on. Meillä on onneksi vanhat turpeet eristeenä, mutta ex-portaiden kohilta puuttuu lattialankin, korvattu lastulevyllä. Homeista levyä löytyi meiltäkin, patteriputkien ympäriltä, lankut onneksi kunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä osuu. Toivotaan, että ongelmat meidän molempien taloissa on rajatussa paikassa.

   Poista
 5. Oi, alkoi oikein selkää juilia kun katsoo tuota lattian purkamista. Meillä sama homma keittiössä ja olohuoneessa juuri meneillään, tosin väänsimme lastulevyt mattoineen irti. Allaoleva lattialauta olisi aivan hyvää käytettäväksi muuten, mutta väliseinien poiston takia tulisi rumia saumoja liikaa. Laitetaan siis myös uutta tilalle ja käytetään vanhoja jossain muualla. Kiva seurata teidän hommia, toivottavasti vesi ei ole tehnyt mitään lopullista tuhoa teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta. Aina ennen ajattelin, että vanhaan taloon pitää hankkia vanhaa lattialautaa jostain, jos joutuu korvaamaan. Mutta poikien huoneessa on nyt uutta, ja kyllä se uusi on aika ihana. Ja sitä paitsi, poikien huoneessa uusi ei näyttänyt kovin kauan uudelta...

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!