sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Lattiajuttuja

Mies taas sitkeänä irrottaa vanhan keittiön lattiasta ensimmäisenä muovimattoa. Mies siivuttaa maton määrämittaisiin suikaleisiin ja irroittaa suikaleen kerrallaan petkeleellä. Se ei ole nopeaa eikä helppoa hommaa, ennemminkin hidasta ja hikistä.

Muovimaton alla on lastulevypalapeli, jonka purkamiseen ei varmaan vielä tänään päästä  ja sitten päästään katsomaan mitä lattialle kuuluu. Kun lattia on levytetty, on puuhella laitettu levyn päälle. Joudumme siis miettimään mitä teemme siinä kohtaa. Eiköhän se vielä valkene.


Mies työssä.


Suikaleen koon näkee tästä.


En oikein tajua kuinka joku onkin jaksanut askarrella levytystä näin pienistä paloista.


Palapeli. Tikapuut ovat vanhassa komeron kohdassa, siellä on se ehjä lautalattia.


Vasemmalla lastulevyä tahmaisella liimapinnalla. Oikealla samansävyistä muovimattoa.

Olin lasten kanssa aamupäivällä ulkona. Vaikea uskoa, että on hiihtoloma-aika. Haravoin pihalla (no on siellä vielä muutama lumilämpäre). Haravoimieni lehtien alla asui kotiloetanoita. Lapset kaivoivat hiekkalaatikossa hiekkaa, se oli ihan sulaa. Vein kaikki pulkat ja kelkat varastoon, kun niille ei ole mitään käyttöä. Onneksi ei investoitu mihinkään uusiin hiihtimiin tänä vuonna. Lapset ehtivät luistella noin viikon.

Perjantaina meillä poikkesi meidän vanhojen rakennusten guru, lähinnä kahvilla. Mietiskeltiin ulkopuolen remonttiaikataulua. Voi olla, että ei vielä tänä kesänä päästä hommiin ollenkaan. Käytiin vintillä katsomassa kosteaa eteläseinää - se on osittain ihan litimärkä. Kierreltiin siinä samalla ullakkoa muutenkin ja löydettiin muutama naulanreikä katosta, joiden kautta vettä tihkuu sisäpuolelle. Ja sitten löytyi se pahin. Katto vuotaa yhdestä kohdasta. Ei pahasti, mutta yhdessä hirressä on ihanan pörheää kasvustoa. Me sitten tiedetään mitä projektia varten mennään pankkiin ruinaamaan seuraavaksi. Nyt pitää löytää taitava ja järkihintainen peltiseppä. Peltikatosta pitää päivittä vähintään osa. Meille saa suositella peltiseppää.

Tämä talvi on kyllä ollut aivan liian märkä tällaiselle talolle, mikään ei kuivu!

1 kommentti:

  1. Heippa hei, en löytänyt sinun sähköpostiosoitetta olisitko laittanut minulle viestiä ilonapietilainen@suomi24.fi
    terkuin,
    Ilona

    VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!