sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Purkukärpänen iski

Pitkästä aikaa päädyttiin purkuhommiin. Entisestä keittiöstä pitää purkaa vielä kattorakenne, komerot ja lattia. Sitten päästään rakentamaan.


Mies purki puuhellan yläpuolelta viimeisen alaslasketun katon palan. Paljastui hormin reikä, joka onkin ihan auki. Siinä on ollut sellainen metallihaitariputki... Kattopalan mukana tuli hellan päälle melkoinen satsi joko hiirenkakkaa tai jotain naakantuhnua.


Minä menin kaappiin ja tulin kaapista. Irroitettuani hyllyt, hyllynkannakkeet, naulat, sivuseinät ja kaikenlaisia villejä listoja. Mies lupasi irroittaa oven karmit.Mies työssä. Tässä näkyy myös se paperi, joka on nykyisen oviaukon kohdalla estämässä vetoa.


Keittiön yläkaapissa kasvavat melkoiset hämähäkin seitit.


Komeron lattialla näkyy lauta. Huoneen lattiassa laudan päällä on lastulevy, jonka päällä on ensin ruskea muovimatto ja sitten vaalea muovimatto.


Oviaukon viereisessä seinässä on harmaata pinnoitetta. Laastia? Lumppupaperia? Savea?


Oven rakenteessa on mukavasti hirttä vasten lasivillaa, lastulevyä ja lautaa.Käsinmaalattua vihreää marmoroitua pintaa.

6 kommenttia:

 1. Huone muuttuu kyllä radikaalisti kun korkeutta tulee lisää. En kestä yhtään mitään epämääräisiä sotkukerroksia, joten olisin varmaan aika tehokas noissa purkuhommissa, tosin materiaalit ei olisi ehkä enää kierrätyskelpoisia kun repisin vaan kaiken kauhealla vimmalla pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas yritän purkaessa miettiä joka kerroksesta, onko siinä jotain säästämisen arvoista joko samaan huoneeseen tai muualle. Tästä huoneesta säästettiin yksi vihreä seinälevy.

   Mies kävi eilenkin purkamassa.

   Poista
 2. Nuo kattojen madaltamiset on kyllä ollut ihmeellinen trendi. Ja jossain vaiheessa on käynyt vähän liian pitkällä vissiin tuo funktionaalisuus ja oletettu lisäeristäminen ym. kun jälki on ollut niin kauheata, ihan kuin estetiikka olisi välissä unohdettu muutamaksi vuosikymmeneksi. Toisaalta tämän ajankaan tuulia on vaikea arvioida samasta ajasta käsin mutta nykyään ainakin onneksi löytyy niitäkin, jotka vanhaa osaavat arvostaa. Me täällä ihastellaan koreapaneeleita yläkerran seinissä, kun sinne nuo portaat nyt valmistuivat juuri. Täytyy sitten jossain vaiheessa ehkä alkaa laittamaan sinnekin jotain hieman nätimpää ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on vaikeaa ymmärtää katon madaltamisella saavutettu hyöty. Tossa vanhassa keittiössä rakenne on tosi järeä ja hitaasti irrotettava.

   Poista
 3. Jännä nähdä tuonne teidänkin rakenteisiin. Samanoisia maisemia on meilläkin katseltu tuolla mökin puolella. Kivasti muuttuu huone, kun katto nousee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies on jo lattian kimpussa. Se vasta on palapeli.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!