lauantai 8. helmikuuta 2014

Uusi liesi

Nyt meillä on toimiva liesi! Kolmen kuukauden odottelun jälkeen. Alkuperäisestä liedestä toimi siis vain oikea puoli ja sitä käytiin "huoltamassa" kahdesti. Eilen saatiin uusi liesi, ja se toimii. Huoltomiehen aloittaessa urakkansa jupisin jotain, että toivottavasti toimii tällä kertaa. Se sanoi, "ei uusissa liesissä juuri koskaan ole vikoja". Mikäs meidän ensimmäisessä liedessä sitten oli? Uusi ja iskemätönhän se oli asennettaessa. Mutta nyt toimii. Ihan outoa, kun levyvaihtoehtoja on enemmän kuin kaksi.

Avasin samalla liesituulettimen ja putsasin. Sekin oli likaantunut vain siitä reunasta, jossa toimivat levyt olivat.

Nyt pitää enää saumata tason ja laatoituksen väli (rako on sen verran iso, että taidetaan laittaa joku siisti lista). Laittaa puuttuva sokkelipätkä paikoilleen. Ja huoltaa saarekkeen yläpuolella olevat valaisimet, joissa yksi lamppu on joko palanut tai siinä on kosketushäikkä ja kuvut ovat niin pölyisiä, että ne on pakko pyyhkiä/pestä.

Jääkaapeista lisävalittamisesta luovuin. Me nyt vaan eletään kahden erivärisen jääkaapin kanssa. Olkoon pikantti yksityiskohta.

Tänä aamuna mies kiinnitti meidän spa-osaston vessaan takaisin pöntön. Nyt on isolla perheellä kaksi toimivaa vessaa. Juhlaa! (En muista sanoinko, että esikoisen synttäreillä joku oli pissata suhauttanut kytkemättömään pönttöön, joka kekotti ihan vinosti vessan lattialla odottamassa kytkemistä...)

Nyt mietitään pitäisikö tänään ajella Pukkilan laattapäiville ostamaan pikkuvessaan laatat -30% hintaan. Toisaalta Pukkilan laatat eivät ole edullisimmasta päästä eli säästö on vähän näennäinen. Alennus loppuu tänään. Jos homman hoitaisi, saataisiin ehkä pikkuvessan tuunaus joskus etenemään!

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, ja kätevä. Tai tietty koko liettä ei paljon vielä ole testattu...

   Poista
 2. Todella kaunis liesi! Kaunis keittiö muutenkin, ihanan tapetti.
  Ja hieman minua hymyilytti tuo pissan suhauttelija;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tanskalaistapetti on minustakin yhä ihana. Senhän piti päätyä johonkin lastenhuoneeseen, ei keittiöön.

   Toi pissajuttu oli aavistuksen vaivaannuttava, kun me tajuttiin, että joku oli käynyt pissaamassa irtonaiseen pönttöön. Onneksi ei kakalla...

   Poista
 3. Voi kehveli, nytkö ne laattapäivät oli :O Ollaan kytistelty niitä, kun tarvis välitilan laattaa sun muuta, mut remonttikiireet on vieny niin mennessään, ettei huomattu mainoksia tällä viikolla. Tosin niitä taitaa saada halvemmalla ihan rautakaupastakin, eikä tarvi lähteä ajelemaan myymäläpaikkakunnalle asti, lähin on kuitenkin 60 km päässä.

  On toi liesi kyllä hieno, ja tuuletin kans. Samanlaisen lieden olisin halunnut, mutta ei riittänyt tila noin leveälle, olisi pitänyt tehdä hölmöjä kompromisseja laatikoiden kanssa...

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!