lauantai 8. maaliskuuta 2014

Karttalöytö

Löysin yhdeltä Facebook-kirppikseltä hienon Japanin kartan vuodelta 1958. Se löysi paikkansa kuusiveen huoneesta, yksi koulutaulu lähti evakkoon. Jos muuten jollain on Alankomaiden vanha kartta, ostan sellaisen mielelläni pois.

Tilasin Stockan (!) nettikaupasta kaksi räsymattoa (21 euroa kpl, eli aika edulliset uusiksi matoiksi, ja älkää kysykö alkuperästä mitään, pääni on pensaassa). Ne pääsevät eteisen lattialle, kunhan kurakausi alkaa helpottaa.Ihan uskomaton päivä. Yöllä oli satanut lunta. Seitsemältä kun heräsin, minut herätti vesipisaroiden ääni ikkunalasia vasten. Ehdin kuitenkin nähdä lumen. Yhdeksältä kun vein esikoista harrastukseen, lumi oli lähes kokonaan kadonnut, mutta oli ihan harmaata ja raekuuro. Ja nyt aurinko paistaa täydeltä terältä. Olohuoneen ikkunaan on jäänyt muutama joulukoriste, ja muutamassa ikkunassa on kausivalot. Alkaa varmaan olla aika poistaa, kun on niin kirkkaan valoissa.

Lapset menivät ulos ja tulivat pian takaisin pyytämään aurinkolaseja. Kirkkaus häikäisee. Esikoinen tulee kohta kaverin synttätreiltä ja sitten lähdemme koko porukka seuraaville. Kahdessa viikossa seitsemät synttärit, joista vain kahdet ovat meidän perheenjäsenten. Lahjalaatikon sisällölle tulee käyttöä.

6 kommenttia:

 1. Onpa ihana eksyä aika ajoin lukemaan teidän perheen kuulumisia; halaus teille kaikille ihanille ja aurinkoista (aikaista) kevättä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halaus sinnekin. Tulkaa vähän keväämmällä käymään, ettei lapset unohda kokonaan!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Otetaanpa uusiksi, kun tuli laitettua kommenttia vanhoilla tunnuksilla. Sinulla on tosi kiva blogi ja aivan ihanan kartan olet löytänyt. Ihastuin myös kauniiseen Suvilaan ja siihen liittyen minulla olisi sinulle kysymys - mutten löytänyt täältä blogista yhteystietojasi, tai sitten en vaan osannut etsiä. Mutta jos sinulla on hetki aikaa, niin laitatko minulle vaikka sähköpostia osoitteeseen photosbysari@gmail.com, niin kerron lisää :-) Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ostin juuri viime viikolla yhdestä Amsterdamilaisesta vanhojen tavaroiden kaupasta Suomen kartan ajalta ennen viimeisimpiä sotia. Se on ilmeisesti ollut sivu hollantilaista atlasta...

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!