sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Konvehtipaperi yli puolen vuosisadan takaa

Mies kuljettaa taas puruja vanhasta keittiöstä kompostiin. Projekti alkaa olla voiton puolella. Tänään löytyi veli venäläisiltä (neuvostoliittolaisilta) jäänyt konvehtipaperi.


Eilen oltiin koko aamupäivä ulkona. Mies käytti oksasilppuria ja minä ja lapset haravoimme ja sahasimme lehmuksien alaosasta versoja pois ja ylempää kuivia oksia. Lisäksi lapset kaatoivat muutaman kelopuun ja kannoista vesoneen pikkupuun. Minä enimmäkseen haravoin ja auttelin tiukoissa paikoissa sahaajia. Ympäristö siistiytyy hiljaksiin, mutta kyllä hommaa riittää. Lehdet ja hake ei kompostoidu yhtä nopeasti kuin mitä sitä tulee lisää. Mutta eiköhän vähitellen helpota.


Sain Pömpelistä tämän kirjan lainaan. Ensiselaamalla se oli vähän pettymys, kuvakavalkadi on kovin pliisu. Palasin siihen kuitenkin uudelleen ja lueskelin Sami Sykön tekstejä ja totesin, että tämä on siitä harvinainen sisustuskirja, että se muodostaa kokonaisuuden nimenomaan kuvan ja tekstin liittona. Kuvat eivät kerro kaikkea ilman tekstiä. Hanni Koroman sistuskset ovat kekseliäitä ja eleettömiä. Hänen näkemyksensä värien valinnasta ovat mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä: Huoneiden värivalinnoissa kannattaa ottaa huomioon ulkopuolen maisema! (Tuli mieleen meidän keittiön tapetti ja maisema.)


Sanna kyseli Rapsakoiden rondellien reseptiä. Täältä pesee! Resepti on helppo ja lapset tekevät niitä mielellään itse. Keittokirjan kansi alla.


6 kommenttia:

 1. Olen itse ajatellut, että pihasta jos jostain kannattaa ottaa "ennen"-kuvia, kun tuntuu, että siistiytyminen tapahtuu niin hitaasti. Kun katselee lähtöpistettä huomaa helpommin, että kyllähän sitä on paljon tullut tehtyä. Loputontahan se tietenkin on, mutta myös inspiraation iskiessä ihan hauskaa silloin tällöin - ja kovaa liikuntaa ainakin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet muuten ihan oikeassa. Ja me ollaan kyllä kahdessa vuodessa saatu pihaa merkittävästi siistimmäksi. Nyt vaan olisi ihanaa, jos kaikki kasvaisi korkeutta ja saataisiin näkösuojaa. Tänään kun on ollut harmaata ja kosteaa, huomaa että puutarhahommat vaativat puutarhasään.

   Poista
 2. Eilinen oli täälläkin todella kaunis ja keväinen ilma...nyt aloittelee sadetta...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli ihan kevät. Tänään on ollut koko päivän violetin harmaa taivas ja välillä on ripotellut. Nytkin taivas on harmaa, mutta aurinko yrittää kurkistella.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!