perjantai 14. maaliskuuta 2014

Löytöjä lattiasta

Tässä muutamia vanhan keittiön lattian puruista tehtyjä löytöjä.
Pihalta kompostin luota löysin ihan yllättäen kostuneen paperin, jossa olikin kolme tapettia päällekäin. Ensin en tajunnut mistä se on voinut ilmestyä, kunnes tajusin, että mies oli kärrännyt keittiön lattian puruja kompostiin ja sen oli täytynyt tulla siinä mukana. Täällä on siis todella vähän mitään tapetteja jäljellä, joten jokainen ilahduttaa.


Purujen seasta löytyi myös tällainen. Se lienee jostain ovesta, jota ei enää ole. 
Alla olemassaoleva ovi.Ovien koristelut ovat kyllä omaa luokkaansa.

12 kommenttia:

 1. Aina kun näkee noita vanhoja käsipelillä värkättyjä ovia tms. miettii, että miksi silloin kun työ oli hidasta ja hankalaakin haluttiin tehdä kaunista ja harmonista, ja nyt kun periaatteessa moni asia on helpompaa, niin sutaistaan bulkkipaskaa (anteeksi karkeuteni) paikat täyteen. Esim. oma intohimoni: vanhat kauniit kivinavetat - niissä on upeat mittasuhteet ja ne istuvat maisemaan ja ovat "ikuisia", jos katto pidetään kunnossa jne. Nykyään kaikki karjatalouteen liittyvät rakennukset ovat kolkkoja halleja, jotka dominoivat maisemaa ja ankeuttavat koko lähitienoon. Toki ymmärrän raharealiteettien muutokset reilun sadan vuoden sisään jne. jne. mutta voisi niitä edes yrittää vähän suunnitella värien, mittasuhteiden ja asemoinnin suhteen kivemmin, se lienee kuitenkin aika pieni prosentti esim. lypsyrobottiin suhteutettuna. Ja huom. en odota, että maaseudun tulisi olla museaalista katseltavaa kaupunkilaisten iloksi. Ärsyttää vaan, että tätä puolta ei enää juuri nähdä tärkeänä. Tai uudet kerrostaloasunnot ns. arvokohteetkin - usein keittiöt ja vessat ovat täynnä muovitettua levyä ja ankea peilikaappi kruunaa kaiken. Anteeksi tämä tuohtumus tässä. Ovi on ihana <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Olen ihan samaa mieltä.

   Ovi on tainnut olla aika värikäs? Jos oikein näen, valkoisen maalin alta pilkistelee punaista, sinistä, beigeä...

   Poista
  2. Mä uskon myös, että maailmassa olisi myös olemassa mahdollista kaunis ja käytännöllinen rakentaminen. En voi uskoa, että ruma on äärettömän paljon kaunista kustannustehokkaampaa. Toki määrämittainen on halvempaa kuin teetetty jne.

   Poista
  3. Ai niin, ovessa toi väri joka näyttää punaiselta, on ruskea. Saattaa olla lakkaus tai petsaus. Sinappi ja sininen näkyvät. Sinistähän tässä rakennuksessa on ollut varsin runsaasti. Kuten pussauskopissa...

   Poista
 2. Oh, tuo turkoosi kukkatapetti! Hyvin kansainvälistä mallia, meillä on yhdessä peitossa hieman samannäköistä kuviota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se muistuttaa itseasiassa kovasti Tapettitalon Lintu sinistä. Ihan samanlaiset kuva-aiheet, suunta ja rytmi poikkeaa vähän.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Täällä on kaikki alkuperäiset väliovet ja pariovet tollaisia koristeltuja. Asunto-osasta ne puuttuvat kokonaan, siellä on uudehkot peiliovet. (Uudehkot = ehkä 50-lukua tjsp.)

   Poista
 4. Samaa sanon minä tuosta ovesta, vau! Todella ainutlaatuiset.

  VastaaPoista
 5. Salmiakkikuviointia löytyy meiltäkin ulko-ovesta, muttei kyllä noin kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ulko-ovet eivät taida olla alkuperäisiä eli ne ovat aika simppeleitä.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!