sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Purut ovat poissa

Vanhan keittiön lattia on nyt tyhjä.


Tupakkaa? Sentään jotain ollaan löydetty täältä.


Keittiön lattia on nyt tyhjäksi lapioitu. Nyt pitää vielä poistaa tervapahvi ja arvioida alemman laudoituksen kunto.

Ilmastointiaukko pitää avata. Täällä on kaikki suljettu. 

Vasemmalla oleva ovi vie ullakolle.


Ikkunan oikealla puolella on tainnut olla allas, paikkalautojen alla lienee viemäriaukko.

Oikealla oleva ovi vie pikkueteiseen.


Tämä on siis se ovi joka vie portaiden alle, meillä on siellä vessa, mutta veikkaamme, että aiemmin siellä on ollut ruokakomero.


Alempi laudoitus rossipohjassa. Lauta on tosi leveää, mietittiin miehen kanssa, että onko se alkuperäinen lattia.


Viemäri.


Hormissa on naakan pesätarpeet.


Mistäköhän tämä muhkea viipale lienee?


Miehellä on ämpäri vuotopaikalla.


Lasten olohuoneen ja keittiön välinen ovi on teipattu kauniin oranssilla, koska viime rykäisyllä pölyä tuli mieletön määrä koko kotiin.

8 kommenttia:

 1. Sportti-karkkeja ja leningradilaista tupakkaa! Hienoja löytöjä! Kai teillä on jossain tulossa oma pikku museo talosta löytyneille tavaroille?
  Meillä on muuten kesäkodissa avovintti vielä täynnä kaikenlaista historiallista. Ollaan mietitty paikalliseen museoon viemistä, koska siellä niistä pääsisi "nauttimaan" useampi.
  Kyllä teillä siellä töitä riittää! Wau, sanon minä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä on löytynyt niin vähän mitään, että muutama kehys tulee riittämään. Suvilalla laiteltiin jotain tavaroita esille saunan eteiseen ja pitäisi kyllä vielä laittaa enemmänkin esiin.

   Poista
 2. Mielenkiintoista kaikenkaikkiaan, niinkuin purkaminen aina! Meillä on kans tuolla opettajan huoneistossa rakennettu uudet viemärit vanhan lattian päälle ja sitten korotettu uusi lattia ja kattokin laskettu. Meinaatteko ottaa tuon vanhan lattian esille? Jos meinaatte niin miten viemärit, joutuu kuitenkin purkamaan sitä vanhaakin? Sillä kyselen kun meilläkin sama edessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattia on siis alkuperäisellä korkeudellaan. En vaan usko, että alkuperäisen rossipohjan alempi laudoitus olisi ikinä ollut noin siistikuntoista lautaa. Epäilen siis, että lattia on purettu silloin 1956 ja alkuperäinen lattia on siirretty koiran virkaan alemmaksi laudoitukseksi. Se lattia, jonka me purimme ja pilkoimme (koska se oli kosteusvaurioinen) oli merkittävästi kapeampaa lautaa.

   Saa nähdä sevitäänkö purkamatta viemäriä, en oikein osaa sanoa. Vesijohdot on pakko uusia väärien liitososien ja siis vuodon takia.

   Täällä on kaikki katot laskettu (paitsi yksi) ja kaikissa seinissä on ollut koolaukset ja lastulevyt, osa vaan oli jo purettu ennen meitä. Kaikissa lattioissa on lastulevy ja muovimatto. Purkamista, purkamista, purkamista.

   Poista
  2. Ookei, no jotain hyvää sentään, etä lattian korkeus on siinä missä pitääkin... Meillä tulee olemaan ihan järkky remontti jos halutaan vanha lattian korkeus takaisin, isännän kanssa väännetään kättä aiheesta...

   Sitähän se purkamista, purkamista, sisällä ja ulkona!

   Poista
  3. Joo, meidän purku taas seisoo. Ja hirveesti himottaisi suunnata sorkkaraudan kanssa vessaan. Ja aloittaa purku.

   Poista
 3. Ja kohtahan sitä pääsettekin tekemään uutta :) Tuo purkamisvaihe on todella masentavaa kun sitä siivottavaa vaan tulee ja tulee....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Mies on purkanut pihalla vanhaa kanikoppia (joka on siis ollut ihan hajalla), tänne on vaan jäänyt kaikkien kaikki kamat ihan levälleen... Komposti tulee kanikopin paikalle.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!