lauantai 10. toukokuuta 2014

Käsin tiskaamisesta

Suurin osa tiskeistä meillä menee tiskikoneeseen, mutta kattilat ja pannut tiskataan pääasiallisesti käsin. Meillä on tiskipöytä ikkunan edessä ja meillä ei ole kuivauskaappia. Tämä on jo kolmas asunto ja noin kymmenes vuosi ilman kuivauskaappia. Kuvasin meidän tiskinkuivatusratkaisut lukijan pyynnöstä.


Nyt me käytetään pääasiassa tätä Ikean astiankuivatustelinettä, jossa on alhaalla vettä keräävä laidallinen astia. Teline mahtuu tiskipöydän vetolaatikkoon tarvittaessa. Käytännössä se on esillä melkein aina.Muistan kastella yrtit ja santpauliat, kun ne ovat tiskipöydän lähellä.
Tällä versiolla ollaan menty edellisissä kodeissa. Eli ollaan käytetty Ikean metalliritilä-keittiöpyyheyhdistelmää. Se on jopa edellistä kätevämpi. Sama ritilä toimii välillä ruokapöydässä pannunalusena ja tässä on kätevä kuivattaa niitä isompia kattiloita ja pannuja.
10 kommenttia:

 1. Nyt meillä on kuivauskaappi, mutta edellisessä kodissa ei ollut....sinne uusimme kaapistot täällä vain ovet..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tiskaa paljon käsin, kuivauskaappi on tarpeen.

   Poista
 2. Minulla ei ole konetta ollenkaan. Kahden hengen taloudessa, jossa käytetään vanhoja astioita se on täysin turha kapistus. Muutenkaan minulla ei ole montaa härpäkettä keittiössä, eikä muuallakaan. Härpäkkeiksi lasken mikron, yleiskoneen, kaikenlaiset sekoittimet, kahvikoneen, kuivausrummun, telkkarin yms.
  Tiskikonetta ei ole myöskään mummankaan tyttären talouksissa.
  Pikkuinen kuivauskaappi on, mutta ison osan kuivaan käsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvilalla mekin tiskataan käsin. Täällä tiskattiin käsin vuosi, mutta kyllä kuusihenkisen perheen elämä helpottui, kun saatiin kone.

   Mä vastustan myös turhia koneita, mutta täällä kotona niitä yhtäkkiä on. Mutta mikroa ja vedenkeitintä meillä ei ole, eikä mitään hienoja kahvikoneita, vaikka kahvimylly onkin. Suvilalla on kahvinkeitin ja leivänpaahdin ja radio. Siinä kaikki. Ja miehen vanha Nilfisk, jota en rakasta.

   Poista
 3. Kivan näköista teidän tiskipaikalla. Lapsiperheen elämänmenossa kone on hyvä apu. Kahden aikuisen taloudessa meillä nykyään tiskataan vain käsin. Tiskaaminen ikkunan äärellä on niitä arjen pieniä iloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkuna parantaa elämänlaatua tiskihommissa. Ja kasvit viihtyvät pohjoisen ikkunalla.

   Poista
 4. Minullekin kuivauskaappi on turha, kuivaan käsitiskit suoraan pyyhkeellä ja vien paikoilleen kaappiin. Meille kun ei mahdu minkäänlaista kuivatuspaikkaa mihinkään. Vedenkeitin on muuten yksi niistä kodinkoneista joista en luopuisi, käytän monta kertaa päivässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivauskaapit ovat vähän sellaisia paikkoja, jonne hilloutuu kaikenlaista purkkia ja purnukkaa pölyyntymään.

   Poista
 5. Meillä on sama systeemi käytössä eli Ikean ritilän alla on pysyvästi pyyheliina ja siihen nostetaan tiskit kuivumaan. Tarvittaessa induktiolieden päälle myös pyyhettä, jos tiskattavaa on paljon. Tiskikaappi kerää vain romua :)

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!