perjantai 2. toukokuuta 2014

Puutarhaunelmia ja todellisuutta

Olen selaillut viime päivinä puutarhakirjoja eestaas. Viime sunnuntaina (joka oli lämpimin päivä tähän mennessä) kävin jo ostamassa kasveja, mutta ostin ne iltamyöhään ja ne jäivät istuttamatta. Ehkä hyvä niin, sillä nyt on ollut joka yö pakkasta. Kasvit odottavat lasiverannalla.Tämä on aina ollut suosikkini puutarhakirjojen joukossa. Kuvat voisivat olla parempiakin, mutta kirjassa on parasta, että se on jaettu kalenterikuukausiin ja jokaisen kuukauden kohdalla on uusi puutarha, villiintynyt puutarha ja vakiintunut puutarha ja lisäksi pieniä vinkkejä siinä kuussa ajankohtaisista asioista! Minä käytän villiintynyttä puutarhaa apunani sekä suvilalla että kotipuutarhan vanhassa osassa ja uutta puutarhaa kotipuutarhan uudessa osassa.Tämä on kaunis ja asiantunteva perennakirja. Ainoa minua askarruttava asia on, että onko suomenkielisessä versiossa aidosti otettu huomioon Suomen olot. Välillä nimittäin tuntuu, että ei.Tämä on puutarhakirjoistani kaikkein kaunein. Kuvat ovat laadukkaita ja puutarhat kauniita. Kirjassa on myös muutamia puutarhapiirroksia, joissa mietitään kasvien asettelua, värejä ja kukkimisaikoja ja lisäksi kirjassa on kasvilistoja. Kuitenkin pääosin kirja keskittyy tunnelmointiin ihanilla eri tyylilajien puutarhakuvilla. Minä haluaisin ne kaikki.
Tässä oman puutarhan totuus. Tulppaaneja tulossa, mutta ne kaveeraavat sujuvasti naakkojen keräämien oksien ja voikukkien kanssa...


Pensasaita on jo aika vihreä.


Puutarhurit vaihtoivat käydessään muutaman katkotun kuusen.


Eteläpuolen sisäänkäynnille syntyy amerikkalaistyylinen oleskeluveranta, kunhan sää paranee ja ulkona sisustamista voi jatkaa. 


Tässä ostoksiani odottamassa multaan pääsyä.


Sorrun aina kalliokasveihin, kun ne ovat niin kauniita. Nytkin PITI ostaa isompia ja näyttävämpiä kasveja.


Keltaiset orvokit olivat ihanan voimauttavia.


Bellikset ja lemmikit ovat sellaisia, että niitä on aina pakko hankkia.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kirjavinkeistä, mun täytyy mennä koluamaan ensi viikolla kirjaston puutarhakirjahylly ja hakea ideoita istutuksiin. Aina se on yhtä vaikeaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulla katoaa aina järki päästä taimikaupassa ja ostan vain ulkonäön (värin) tai mielikuvan perusteella ja unohdan kasvupaikat, ilmansuunnat ja hoidettavuuden.

      Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!