sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Suvilalla uusi lastenhuone

Oltiin pitkästä aikaa suvilalla. Tehtiin vähän keväthommia. Laiskoteltiin. Grillattiin.

Tänään muutettiin pienempi makkari isojen poikien huoneeksi. Ollaan yritetty potkia niitä meidän makuuhuonesta (jossa nukutaan koko perhe) jo pitkään, mutta jotenkin meistä kaikista yhteiselo on ollut mukavaa. Ja toisaalta toisessa makkarissa on tarvittaessa voinut yövyttää nelihenkistä perhettä. Nyt purettiin ekana parisänky. Se siirtyy meidän kotikotiin vierashuoneeseen.


Seiskavee sai yövalon. Ja kasivee yöpöydän. Kumpikaan ei voinut saada molempia.


Tämä taitaa olla meidän yksi vanhimpia esineitämme. Pelipöytä. Verka on tahrainen ja reikäinen, mutta vannotin poikia kohtelemaan sitä nätisti. Osaako joku sanoa pöydän iästä enemmän?
Matto on minun lapsuudenkodistani. Musta on vähän kulunut, mutta muutoin se on mainiossa kunnossa.


Kasiveen sänky. Molemmat sängyt ja pelipöydän ympärillä olevat tuolit, sekä seinän peili ja neitsytmaria ovat kaikki suvilan mukana tulleita tavaroita. Pelipöytä on isovanhempieni kodista.


Tälle seinälle pitää kehitellä joku kaappi tai hyllykkö, jonne saa akkarit, kirjat ja pelit.


Tapetti on vanhaa, veikkaan jopa 30-luvun remppaa. Mutta voi toki olla myös 60-luvun rempasta. Tässä huoneessa olisi tarkoitus irrottaa pinkopahvi (ehkä vain ikkunaseinältä) tapetteineen ja laittaa sen taakse puukuitulevy ja kiinnittää pahvi takaisin paikoilleen. Muilla seinillä eristyksen voi hoitaa seinän ulkopuolelta.


Jotenkin liikkistä, että pojat alkoivat heti kylkikyljessä lukemaan akkareita.
Huoneeseen ei ostettu mitään uutta make overia varten. Kalusteet löytyivät suvilalta. Matto oli rullalla odottamassa seuraavaa käyttökohdetta.

Mutta meillä olisi kaupan kaksi vanhaa ihanaa lastensänkyä, pinnismallista. Käy kurkkaamassa, jos olet sänkyä vailla. Meillä on säilytyshaasteita. Myynnissä myös muualla.

4 kommenttia:

 1. On teillä isot urakat, kun teette kunnostustöitä kahdessa osoitteessa! Kuvien perusteella voisi sanoa myös, että meneehän se noinkin: tunnelmallisen näköistä teillä siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvilalla on onneksi aika vähän jäljellä. Listoja tietenkin :). Ja tähän huoneeseen se lisäeristys. Ja sitten pitää miettiä tehdäänkö vinon katon alla oleville tiloille jotain niiden muuttamiseksi oleskelu/asumiskelpoisiksi vai ei. Ja nyt se yllätyksenä tullut saunan katto.

   Poista
 2. Veikkaan 1800-l lopun venäläistä tai venäläistyylistä tuotantoa. Voi kyllä hyvin olla vanhempi tai uudempi, näistä on vähän vaikea tietää mitä ovat.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!