lauantai 14. kesäkuuta 2014

Pinkopahvituksen alku

Sanoisin, että tunnissa leikattiin ja kostutettiin pinkopahvit vierashuoneen kylppärin seinien yläosaan ja vierashuoneeseen (siellä on puolet pahvitettu). Vuotia tuli kuusi + kaksi palaa vanhaa ensopahvia. Saa nähdä onnistuuko sen käyttöönpalauttaminen vai ei.

Ensopahvit on irroitettu keittiö-olohuoneesta. Päällimmäinen maali taitaa olla jotain lateksia, pelkään. Ja minä sudin siihen vielä jonkun maalikerroksen. Niistä tulee yksi seinä. Ovatpa sitten  museoituna esille. Yritän noudattaa valitsemaani linjaa, ettei asioida hillota mihinkään varastoon, vaan esille kaikki mitä säästetään.

Kostuttamiseen meni alle vartti. Nyt koko nippu muhii muovin alla ja me laitetaan ruoka. Ruuan jälkeen alkaa operaatio pinkopahvi. Teoriassa huomenna voitaisiin tapetoida! Mutta vierashuoneen lattia pitää hioa jossain välissä, ehkä ennen tapetointia. Kylppärin lattian laatat odottavat myös yhä käsittelyä.
Me ollaan valittu kostutusvälineeksi tällainen puutarhasumutin. Saa tasaisen kosteuden ja homma hoituu nopeasti. Pahvien alla on muovi ja sitten vaan pahvit pinoon viimeisestä ensimmäiseen asennusjärjestyksessä.


Täällä pahvitetaan seinien yläosa. Allaskaappi on lähes oikeassa kohdassa, muttei siis mitenkään vielä asennettuna. Tämä lattialaatta pitää vielä käsitellä. Vessanpöntön viemärin sulkee elegantti muovipussiratkaisu...


Huone huoneen sisällä -rakenteen ansiosta ikkuna jäi hauskaan koloon. Siihen tuli ikkunalauta ihan itsestään.


Vierashuoneen seinässä kulkee legendaarinen sähkökaapeli. Se jää pinkopahvin taakse.


Katon listoitus on kaunis.


Vanhaa ensopahvia uuden pinkopahvin päällä. Mies laittoi muovin väliin, jos vaikka maalipinnassa alkaa tapahtua jotain. Tämä on ensimmäinen kerta, kun laitamme vanhaa pahvia uudelleen. Kesällä (jos remontoimme suvilan viimeisen makkarin) on tarkoitus irrottaa vanha pahvi tapetteineen, laittaa puukuitulevy väliin ja pingottaa uusiksi.


Vanhaa pahvia.


Muovit reunan yli, ettei vesi valu tai kosteus katoa.


Ja toinen muovi päälle ja paketti on valmis.

8 kommenttia:

 1. Kylppäristä on tulossa hieno! Meillä on makuuhuoneessa huokolevyn alla talon alkuperäinen pinkopahvi tapetteineen. Yksi suunnitelma on siirtää huokolevy pahvin ja tapettikerrosten alle, mutta ei tietoakaan miten se tehdään. Olisi ihana saada oikeasti vanha tapetti esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha pinkopahvi pitänee irroittaa joko nauloista, jos on mahdollista, tai sitten nurkista leikkaamalla. Kun puukuitulevyn laittaa pinkopahvin taakse, huoneen tilavuus pienenee sen verran, että nurkat saanee siistittyä.

   Poista
 2. Upeat lattialaatat teillä ja aivan mahtava katto listoituksineen! Meilläkin pitäisi eteisen seinät tapetoida, mutta alle tarvitaan pinkopahvi tai sitten liisteröin seiniin lumppupaperiarkkeja pohjaksi. Onkohan tuo pinkopahvitus vaikeata, en ole koskaan ennen tehnyt? :) Tuletko vierailulle blogiini?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkopahvitus on tosi helppoa. Suvilalla paperoitiin puukuitulevyä ja se oli hidasta ja siitä tuli huonompaa jälkeä kuin pinkopahvituksesta. Tästä tulee kerralla siisti. Ja nyt vielä siirryttiin keittiön kohdalla pinkopahvittamaan liimaamalla silloin kun alla on puukuitulevy. Se vasta helppoa on.

   Käyn kurkkaamassa blogiasi!

   Poista
 3. En ole vieläkään uskaltanut pinkopahvittajaksi, vaikka monessa blogissa kehutaan hommaa luultua helpommaksi. Jostain syystä olen ihan varma, että siitä seuraa katastrofi.

  Voi miten rakastankaan noita vessanne lattialaattoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos laattakehuista ja minä kannustan pinkpopahvitukseen. Se on laiskan ihmisen hommaa, koska on niin nopeaa ja helppoa.

   Poista
 4. Mielettömän upea lattia ja allaskaappi aivan hurmaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä projekti vaan seisoi (ihan turhaan) lähes vuoden. Nyt on vähän maalin sutimista ja tapetit seiniin, listat paikoilleen ja sitten vessan kalusteet paikoilleen. Ja homma on valmis.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!