sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Scola

Eilen pinkopahvituksen jälkeen lähdettiin lasten kanssa ravintolaan syömään. Lapset ovat kärsivällisinä leikkineet ullakon huvitteluhuoneessa aina kun sataa tai juosseet ulkona radiopuhelimiensa kanssa, kun ei sada. Sovittiin siis, että mennään yhdessä jonnekin, kun pahvitus on tehty.

Ajeltiin vähän pidempi matka ja päädyttiin Barösundiin ravintola Scolaan, jota on meille kehuttu. Matkan eksotiikkaa on lyhyt lossimatka. Paluumatkan eksotiikkaa olikin sitten valkohäntäpeura koikkelehtimassa keskellä tietä ja hirvi tien varressa. Nähtiin myös kaksi kurkea pellolla.

Kannatti ajella. Scolan ruoka oli maukasta ja kiinnostavaa, palvelu ystävällistä ja paikka oli juuri niin lapsiystävällinen kuin puskaradio oli kertonut. Pihalla oli kolme riippumattoa ja hiekkalaatikko lapsukaisille. Ravintolassa on ihana iso terassi meren ääressä, voin kuvitella että se on kesällä ihan täynnä.


Ravintola sijaitsee vanhassa punamultaisessa puukoulussa. Sisäpuoli on levytetty ihan sileäksi, värimaailma on valkoista ja harmaata hillityn kauniisti. Lattia on harmaa vanha puulattia. Ikkunat on uusittu ja ainakin osa ovista myös. Eteinen, josta ei tietenkään ole yhtään kuvaa, on paikan viehättävin ja vanhaa aikaa henkivin osa.


Sisällä on harkitun yksinkertaista. Uudet pöydät, mutta vanhat tuolit. Taaemmassa pöydässä olevat tuolit vaikuttavat ihan oikeilta koulutuoleilta.Söin alkuruuaksi härkäpastramin. Annos oli alkuruuaksi aika iso (olen tästä kuvan määrästä jo maistanut). Piparjuuri olisi voinut olla vähän terävämpi, muutoin maut olivat kohdillaan.


Tässä lapsen herefordhampurilaisen jämät. Nirsoinkin söi hyvin, vaikka sämpylässä oli timjamia. Minä söin ihanan parsalasagnen ja mies söi ribsejä. Maut olivat kohdillaan.


Ravintolassa oli tällaisia kauniita yksityiskohtia.


Tarjoilupöytä. Tällaista haaveilin omaankin keittiööni, mutten millään keksinyt mihin ja miten sen sijoitan.


Lossi näkyy terassilta.


Vanha koulu.


4 kommenttia:

 1. Oi vau, kivannäköinen paikka ja tuo tarjoilupöytä on suosikkini.

  VastaaPoista
 2. Uuu, vaikuttaa todella valloittavalta paikalta! Inkoon seutu on muutenkin niin kaunista, joten täällä täytyykin piipahtaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa poiketa. Olen muutenkin yrittänyt koota kotimaan matkailu -tunnisteen alle kivoja paikkoja, jotka voi osuttaa kesämatkan varrelle.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!