tiistai 5. elokuuta 2014

Lattiahan siitä tulee!


Nyt on eteisen ja entisen keittiön välinen ovi kiinni.


Lattiassa uusi tervapaperi.


Ekovillapuhaltimet letku on melkoisen pitkä.


Meille sattui tiensä päässä ollut puhallin. Se jaksoi toimia 15 sek. - 3 minuuttia kerrallaan ja sitten putkea piti rassata. Lisäksi se oli vaarallinen, vuosi sähköä. Starkki sanoi ottavansa sen pois käytöstä kun palautettiin. Miehellä meni puhallukseen moninkertainen aika siihen verrattuna mitä piti, kun kone temppuili ja se piti irrottaa virtalähteestä joka kerran kun siihen  koski...


Ihan ekat puhallukset.


Ja loppupuolella. Ulkona tietenkin oli noin +30 ja niin sisälläkin.Villa on tavallaan tosi kaunista. Lattia täytettiin 30% yli ja villa paineltiin tiiviimmäksi.


Nyt lattiassa on jo tuulensuojapaperi ja mies nakuttelee lautoja paikoilleen. Kohta meillä on lattia!


Me ollaan laitettu uutta lattiaa tyynen rauhallisesti niihin huoneisiin, joissa vanha on käyttökelvoton. Meidän käytössä uusikin näyttänee vanhalta varsin pian...

17 kommenttia:

 1. Onpas lämpöisen näköinen lattia, siis tuo ekovillakerros lähinnä :) muistahan kertoa talvipakkasilla onko lämmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimyyden salaisuuksiin kuuluvat ainakin se, että lattia on täynnä ja tuulensuojapaperi nousee seinille puukuitulevyn ja pinkopahvin taakse.

   Elämme poikkeuksellista tilannetta: Mulla ei ole hajuakaan väreistä ja tapetista. Tähän huoneeseen haaveilin mustaa lattiaa, mutta olen tainnut muuttaa mieleni!

   Poista
 2. Joo samaa lämpövastausta määkin odottelen:) mahtavaa meininkiä! Huomattavasti aina helpottaa eloa ainakin lapsiperheessä kun lattia on yhtenäinen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä palaan lämpöasioihin talvella.

   Poista
  2. On se lämmin. Me laitoimme edellisen kodin lattiaan ekovillaa.

   Poista
 3. 6 kk:n päästä sitä osaa varmasti arvostaa lisälämpöä, vaikka nyt sitä ei juurikaan tarvittaisi ;).

  Tuntuu varmaan mahtavalta jo tässä vaiheessa siirtyä siisteihin kirvesmiehenhommiin, valmiista lattiasta sitten puhumattakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huone kerrallaan. Ja saadaan vaatekaapit!

   Poista
 4. Hienoa! Mistä olette lattialaudat hankkineet? Meidän pitäisi ostaa ne pian, mutta lattiaa tulee niin paljon, että kovin kallista ei saisi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä vähän yllättäen: lattia on Starkin valmiiksikuivatettua pakettitavaraa. Laitettiin sitä ensin poikien huoneeseen ja se on niin kivaa, että jatkettiin sillä. Lauta on kahdesta vaihtoehdosta leveämpää.

   Fiskarsin laatupuusta meillä on superleveälankkuinen lattia suvilalla. Sitä aina suosittelen kaikille.

   Tää on maalattavaan lattiaan sopiva ja nopea asentaa. Mies teki parissa tunnissa melkein puolet huoneesta.

   Poista
  2. Onko laudoissa mikroviisteet reunoissa? Meille sopisi kyllä erittäin hyvin tuollainen pakettitavara.

   Poista
  3. Päädyissä taitaa olla, sivuissa ei.

   Poista
 5. Hyvältä näyttää! Ihanan leveää lankkua, mitä sen leveys on? Meidän lankkulattiaan tuli rintamamiestaloon ehkä vähän liian leveää 14,5 cm levyistä lautaa, mutta kapeampaa oltaisiin jouduttu odottelemaan muutama viikko. Otettiin suoraan höyläämöstä, ja haettiin ne asentamista edeltävänä iltana. Meinattiin tehdä reklamaatio aivan soiroista lankuista, joita piti vääntämällä vääntää välillä lattiaan, mutta sieltä sanottiin, että ne oli kuivattu vähän ylikuiviksi jolloin niistä tulee venkuloita. Ei pitäisi kuulemma tulla rakoja lattiaan, ja nyt kun ne on muutaman kuukauden olleet paikoillaan, niin totta on, ei oikein yhtään rakoa missään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei varmaan hermo kestäisi venkuloivia lankkuja, vaikka kyllähän ne asettuu. Sanoisin, että noikin on 145 tai 148, mutta tarkistan vielä, kun en ole yhtään varma.

   Mä olen vanhojen lattioiden säilyttämisen kannalla, mutta valitettavasti meillä ei voi kaikkia säilyttää. Onhan toikin sadan vuoden päästä vanha...

   Poista
 6. Tarpeeksi lämmin on varmasti ollut :D Hassua miettiä eristyksiä nyt, mutta juuri nythän niitä on tehtävä. Kiva katsella näitä, kun ihan sama homma on edessä, mutta tuskin tänä vuonna vielä tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä näitä rakennusosien avauksia on aina helpoin tehdä kesällä.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!