lauantai 16. elokuuta 2014

Remontin tila

Meidän tulevan makkarin lattia alkaa olla valmis. Kohta mies laittaa puukuitulevyt, sen jälkeen alkaa pinkopahvitus.


Puuhellan alla on kivi+betoni, puulattia, siihen tulee vielä uuninaluspelti ja sitten hilataan hella takaisin paikoilleen.


Nyt on keskilattiahella. Koko huone on yhä järjettömän pölyinen ekovillan puhalluksesta. Tarvitaan varmaan joku välisiivous.


Lattia. Oviaukko on suljettu.Minusta tämä vanha kaakelointi on kaunis. Täytyy pestä vielä. Ja muutaman kaakelin verran joudumme paikkaamaan. Katsotaan olisko yhdessä vessassa samannäköisiä kaakeleita. Niillä ehkä voisi paikata.


Lattiassa on lautojen päädyissä isommat mikroviisteet ja sivuissa pienemmät. Onko peruspuutavarakaupoissa yleensä mikroviisteetöntä pontattua lautaa? Miksi laudoissa on mikroviiste? Minua se ei sinänsä häiritse. Miksi sen pitäisi häiritä tai miksi minun kuuluisi haluta mikroviisteellistä lattialautaa?


Valitsimme tämän tapetin. Tapettia tulee periaatteessa kolmelle seinälle, mutta yhden kolmesta vie vaatekomerorivi lähes kokonaan, toisella seinällä on kaksi oviaukkoa ja puuhella. Eli jää vain yksi iso tapettipinta. Neljäs seinä tulee helmiponttipaneelia. 

Olen siis hylännyt suunnitelman mustalattiaisesta makuuhuoneesta ja päätynyt lämpöisempään ja kodikkaampaan. Ajatus lähti siitä kun istuin suvilan keittiössä fiilistelemässä.


Tässä suvilan keittiötä.9 kommenttia:

 1. Ihanainen tapetti, tulee kyllä suloiset unet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jännittää vähän millainen se on livenä...

   Poista
 2. Viistetyn pontin reuna ei ainakaan tartu sukkaan, kun lattia elellessään tekee rakoja ja korkeuseroja :) Meillä on alakerrassa viistettyä ja yläkerrassa viisteetöntä, alakerrassa ainakin toimii, yläkerrasta voin raportoida vasta ensi keväänä. Meillä on kyllä lautalattian alla lattialämmitys, eli lattia elää aika lailla talven aikana (mikä oli ihan odotettua). Meidän puutavara on paikalliselta pikkusahalta, niin en osaa kommentoida, mikä on "normaalia", meillekin tämä puutavara valikoitui ihan sen mukaan, mitä oli saatavilla sopivaan hintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkaan tarttumattomuus on hyvä peruste. Katselen tässä tuota satavuotiasta lattiaa, ja siinä ei taida olla viistettä, mutta laudat ovat kuluneet osa kuperiksi.

   Poista
 3. Mikroviisteellä lautojen elämisen takia väleihin myöhemmin tulevat raot eivät pistä silmään niin paljon. Viiste myös tuo lattiassa yksittäiset laudat enemmän esiin. Ihan makuasia mun mielestä kummasta tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Poikien huoneessa jossain kohtaa aukesi yksi isompi rako, mutta yleisellä tasolla muutos on ollut aika pientä.

   Poista
 4. Aivan ihana tuo tapetti! Mikä se on nimeltään?

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!