sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Country French -maalit tulivat

Hain eilen postista paketin, jossa on Country French -maaleja. Minulla on nyt kolmea väriä: kurpitsaa  (eli lämpimän keltaista) aikuisten makuuhuoneen helmiponttipaneeliseinään, päärynää (melkein valkoista) aikuisten makuuhuoneen pinkopahvikattoon ja savea (keskiharmaata) vierashuoneen yhteen tuoliin. Jännittävää päästä kokeilemaan uusia maaleja, varmaan ensi viikonloppuna.


"Country French -maali on pakkauksessa jauheen muodossa. Sekoita koko maalijauhepussin sisältö 6 dl vettä ja sekoita huolellisesti koneellisesti tai esim. vispilällä, jotta kaikki ainesosat sekoittuvat tasaisesti eikä siihen jää kokkareita. Tämän jälkeen maalin annetaan tekeytyä n. ½-1 h ennen maalaamista.
Sekoita maalia vielä ennen maalaamista sekä myös maalaamisen aikana, jotta maalin koostumus säilyy tasaisena koko maalaamisen ajan. Puutteellinen sekoittaminen tai liian vähäinen tekeytymisaika jättävät maalipintaan epätasaisuuksia. Sekoita aina kerralla tarvittava määrä maalia mahdollisten sävyerojen välttämiseksi.
Koko pussin sisällöstä tulee valmista maalia n. 6,8 dl. Maalin tiheys n. 1,2 kg/l.
Maali on kosketuskuiva ½-2 tunnissa. Kuivassa ja lämpimässä kuivumisaika voi lyhentyä olennaisesti ja vastaavasti kosteassa ja viileässä kuivumisaika voi olla pidempi. Suositeltava ilmankosteus alle 80 % ja lämpötila +10° ja +30° välillä. Toinen maalikerros voidaan lisätä heti ensimmäisen kerroksen kuivumisen jälkeen. Mikäli uusi kerros lisätään liian nopeasti tai maalikerrokset ovat liian paksuja, saattaa maalipinta halkeilla."
http://countryfrench.net

Sain maalit osana blogiyhteistyötä.2 kommenttia:

  1. Ihan erikoista tuollsinen jauhemaali. Ajatuksena ainakin mainio, sillä justiin heitin roskiin ihan hirmuiset määrät maaleja, jotka olivat purkeissaan kuivuneet koviksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan itsekin jännityksellä mitä tästä tulee! Ekologisuus ja kotimaisuus ovat isot jutut. Eilen kävin lattiamaaliostoksilla K-raudassa ja paasasin valikoiman kehittämisestä.

      Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!