lauantai 8. marraskuuta 2014

Eteisen hommia

Tänään pinkopahvitettiin eteisestä se seinä, joka on saatava ensimmäisenä tapetoitua, koska naulakko on PAKKO saada takaisin eteiseen. Voin kertoa, että on aika legendaarista pitää kuusihenkisen perheen ulkovaatteita keinutuolissa kasassa ja lisäksi etsiä kenkiä kylmältä ja pimeältä lasiverannalta. Lasiverannan valaistuis poistui samassa kyydissä eteisen sähköjen kanssa. Voi olla, että pitää oikeasti raapia pennosia kokoon sen verran, että voidaan soittaa sähkömies hommiin.

Lisäksi mies sahasi minulle helmiponttipaneelia ja minä paneloin ihan omakätisesti. Se sujuu helposti ja nopeasti. En ole vieläkään suunnaton puolipaneelien ystävä, mutta naulakon alapuolella on järkevämpää olla uudelleenmaalattavissaoleva paneeli kuin vaalea tapetti.

Pinkopahvituksen alku takkuili, kun ensimmäiseen pahviin piti leikata ylhäältä alaspäin 15 cm leveä holkki vanhan pikkueteisen seinänpätkälle. Tietenkin pahvi repesi oikein kunnolla. Paikattiin sitä Ikean lasten piirrustuspaperilla, mutta nyt kun pinkopahvi on kuivunut ja pingottunut, se on revennyt uudelleen ja aika pahasti. Täytyy katsoa saako sen viritettyä kuntoon, vai joudutaanko säätämään vielä jotain.

Voin muuten paljastaa, että onnistuneen pinkopahvittamisen salaisuus on huolellinen kostuttaminen. Pahvi pingottuu hienosti, kun se on kostutettu hyvin.


Aamulla ennen projektin alkua. Lattia on siis maalattu kerran.


Katto on vain pesua vailla, ei tarvitse edes välttämättä maalata.


Entisen keittiön entinen ovi. Tiilimuurin ylimmästä 60 cm:stä kilkuttelin yhtenä päivänä rappaukset pois. Oli niin höllässä, että meni ehkä 10 minuuttia.


Tässä näkyy erinomainen sähköjärjestelmämme. Ja hirren kaunis pinta. Tähän seinälle tulee vaatekomerot.


Tuossa näkyy epäonninen pinkopahvin paikkausyritys, joka sitten lopuksi repesi.


Neljävee netihenkilö on ollut tänään hommissa lähes koko ajan mukana. Tekniikkaa pitää vielä hioa. Minun panelointioperaationi. Onkohan mies muuten minun panelointiani säätämässä, kun kuuluu naputusta eteisestä. Se varmaan luulee, että laiskottelen. Eihän bloggaaminen ole laiskottelua ollenkaan!

2 kommenttia:

  1. Puolipanelilla on paikkansa, minustakin eteisessä kätevämpi kuin tapetti. Ja perinteisestihän sitä on ollut vanhoissa taloissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin maalaamisen puolivälissä, kun huomasin, että yksi paneeli oli nurin päin. Pikantti yksityiskohta, ei purettu. Mies väitti, ettei se olisi ollut yhtään pikantti, jos se olisi ollut hänen tekemänsä. Se nyt kuitenkin jää naulakon vaatteiden alle.

      Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!