sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Tapetti seinässä

Tänään korjattiin pinkopahvin repeämä museoviraston korjausohjetta soveltaen. Sitten keitettiin vehnäjauholiisteri ja me syntiset laitettiin tähän yhteen seinään vinyylipintaista tapettia. Vaikka olemme tarkkoja rakenteiden hengittävyyden kanssa, olemme laittaneet muutamaan paikkaan uskaliaasti vinyylitapettia, jos estetiikka sitä tuntuu vaativan. Nyt on kysessä vielä sisäseinä, eli ei pitäisi olla minkäälaisia kosteusvaihteluhaasteita. Saman seinän alaosa on paneloitu eli se osa seinää hengittää.

Minä hölmöilin paneloinnin puolivälissä ja yksi paneeli meni nurinperin. Huomasin sen vasta maalausvaiheessa, eikä todellakaan ruvettu irrottamaan puolta panelointia siinä kohtaa. Mies väittää, että virhe ei olisi ollut yhtä "pikantti yksityiskohta", jos se olisi sattunut sille. No, kyllä se kieltämättä kiusaa silmää NYT, mutta eteen tulee naulakko ja vaatteet. Ei sitä kukaan huomaa.

Maalasin paneelin ekaa kertaa illalla. Mietin, että onko väri kaunis turkoosi vai liian hammastahna. En ole vieläkään ihan varma. Tapetin vaaleansininen on sinisempää, mutta kyllä ne taitavat sopia yhteen. Ja yhä, eteen tulee ne vaatteet. Tänään täytyy maalata toinen maalikerros.

Ennen tapetoinnin jatkamista pitäisi vähän pinkopahvittaa. Miehellä selkä temppuilee ja sen pitäisi olla rauhassa rehkimättä. Olen nyt yrittänyt tehdä kaikki kyykkimistä ja kumartelua vaativat hommat. Mutta pinkopahvittamsessa ja tapetoinnissa miehen panos on välttämätön huonekorkeuden takia. Minä en ylettyisi. Onneksi on pitkä mies.


Paneeli tarvitsee vielä toisen maalikerroksen. Lista puuttuu paneelin yläosasta. Samaten alin kattolista. Ovi taidetaan irrottaa kokonaan.


Tapetti näytti rullalla ihan vitivalkoiselta, mutta seinällä se on aika kivasti katonvärinen. Katto on siis alkuperäisessä (tai no ainakin vanhassa) värissä.


Tätäkin meillä on ollut tänään. Aamuvarhain. Runokirja, kortteja, joulutorttuja, mokkapaloja. Hyvää isänpäivää niihin perheisiin, joissa sitä juhlitaan.

4 kommenttia:

 1. Nätti on tapetti, ja niin on tuo turkoosi panelikin, en vaihtaisi väriä pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tapetin olen ostanut joskus tosi kauan sitten, voi olla, että jo ennen tätä kotia. Turkoosista tykkään, mutta olen myös aika tarkka turkoosieni sävyistä, tämä on vähän liian. Mutta taitaa saada olla.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Sitä mulla on vain kaksi rullaa. Arvon tässä mitä lopuille seinille keksisi. Lasiverannanpuoleiseen seinään taidan laittaa eri tapettia, mutta mitä kahteen vikaan? Toisaalta naulakkoseinän vastapäätä tulee kaappirivistö.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!