sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Välineurheilua

Minun haasteeni ovat ajantasaiset siivousvälineet. Ei tule päivitettyä välineistöä edes silloin kun on aika. Meillä on monta vuotta vanhoja mikrokuiturättejä, jotka kiertävät käytössä ja pesukoneessa, vaikka valkoinen ei enää muutu valkoiseksi, vaikka kuinka pesisi. Lisäksi meillä on muutama pönikkä sellaisia pesuaineita, kun on tullut kokeiltua uutta merkkiä ja se ei olekaan vastannut odotuksia tai on haissut pahalta.

Nyt tilasin itselleni kaksi uutta ihanaa tiskirättiä Susannan työhuoneelta ja yksi vanha mikrokuiturätti lähti roskikseen. Nämä uudet rätit ovat sellaisia froteepintaisia ja paksuus tuntuu tosi hyvältä. Neitihenkilö hulautti hetimiten kahvikupilliseni pöydälle ja yksi rätti riitti imemään kupillisen kahvia ihan kevyesti. Mietin, että raaskisinko tilata kaikille päiväkodintädeille ja opettajille tiskirätit. Olisi hyödyllinen ja kaunis lahja.


Tiskirätti saisi olla meillä musta, mutta kyllä tämä ruskeakin sopii.


Onhan meillä ruskea kahvimyllykin.


Kyllä uusi tiskirätti on iloinen asia!


Päädyin tässä muutama viikko sitten ihan vahingossa Amway-kutsuille. Kyseessä on pyramidi-verkostomarkkinointiyriritys, joka myy siivousaineita ja kosmetiikkaa. Hämmästytin itseni ja päädyin tilaamaan yleispesuaineen ja tiskikoneaineen. Esittelijä ylisti yleispesuainetta niin kovasti, että päädyin kokeilemaan. Tiskikoneaineen vaihtamiselle taas olin valmis uhri, koska olen jo jonkin aikaa harmitellut sitä, että astiat eivät puhdistu kunnolla.

Eilen (lasten poissaollessa) järjestin pienten lasten huoneen uusiksi ja samalla voin sanoa suursiivonneeni sen. Huone on siis niitä, joihin ei ole vielä remonttimielessä koskettu yhtään. Järkkäilin koko järjestyksen uusiksi, ammattisisustajien moittimalla tavalla eli huonekalut pitkin seinänvieriä. No, pitkin seinänvieriä siksi, että keskilattialle jää maksimaalinen leikkitila! Se vaan on niin tärkeää.

Testasin Amwayn yleispesuainetta mm. valkoisiin tuoleihin, joihin "joku" oli piirrellyt, maton peiteväritahraan, kaappeihin liimattuihin tarroihin, kirjoituspöydän maalausalustoihin. Maton peiteväri lähti suht hyvin pois, mutta matosta näkee nyt, että jotain on putsailtu. Tuoleihin tehdyt maalaukset lähtivät kovasti hankaamalla, tarrat lähtivät helposti, liimat eivät. Kirjoitusalustat eivät ole kokonaan puhtaat. Putsaaminen vaati varsin paljon hankaamista. Normaalioloissa käytän usein Fairy-vesiseosta suihkepullossa, ja se toimii aika hyvin. En nyt oikein osaa sanoa toimiko Amway sen paremmin. Ainakin osa tahroista vaati todella paljon hankaamista. Voi olla, että samalla hankaamisella Fairykin olisi hoitanut homman. Joten jää nähtäväksi, kuinka erityisiä ne ovat. Onko joku muu testannut?


Maton tahra ennen...


Ja jälkeen. Se on toi vaalea kohta.


Tähän pitäisi laittaa vielä jouluvalot.


Neitihenkilön leikkinurkkaus päivittyi.


Kun neitihenkilö saa oman huoneen, maalaan sängyn, mutta en tiedä minkä väriseksi. Isoveljen sänky on valmiiksi krakeloitunut valkoinen.


Nyt mahtuu leikkimään. Valkoinen kirjakaappi sänkyjen luona on ainoa huonekalu, jolle ei löytynyt loogista paikkaa, voi olla, että siirrän sen johonkin muuhun huoneeseen.


Hommasin eilen myös ensimmäisiä joulukukkia.

8 kommenttia:

 1. Tää ope ilahtuisi kyllä kauniista tiskirätistä huomattavasti enemmän, kuin suklaarasiasta tai kimallekynttilästä...

  Mähän olen jo pari vuotta tilannut Amwaylta siivouskamat. Meillä on melkein kaikki sieltä. Lisäksi tilaan sieltä jotain kosmetiikkaa (erityisesti meikkipuuteri ja ripsari ovat hyviä, muita mä en oikein käytäkään). Mun mielestä aineet on olleet hyviä, mutta just tollaset vaikeemmat tahrat taitaa kyllä vaatia jotain jämäkämpiä myrkkyjä. Ei taida mitkään ekoaineet tollaisiin purra. Sellasella tahranpoistoaineella voisi lähteäkin, mutta se vaatisi päällisen irrottamista pesukoneeseen.

  Onko se sohvanrunko vielä olemassa? Me saataneen peräkärry tänään takaisin, joten voitaisi mahdollisesti jo viikolla joku ilta käydä hakemassa ja hoitamassa veke.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sohva löysi uuden kodin eskarista. Mulla on se toinen: sohva + päällinen 100 eur tai pelkkä päällinen 60 eur. Se on siis vuoden vanha luonnonvalkoinen Bemzin halvinta mallia.

   Voin nimittäin pukea sohvan pinkkiin ja myydä sen pinkissä. Tai ehkä jopa muuttaa sen suvilalle.

   Poista
 2. Meillä Amway:lla pestään ihan järkyttävän paljon pyykkiä joka ikinen päivä. Se pesee ainakin meidän vedellä tosi hyvin. Minulla on color-pulveri perus aineena. Siihen lisään heidän valkaisuainetta valkoiseen pyykkiin ja tehosteainetta tosi likaisiin. Minulla kädet pysyvät huomattavasti paremmassa kunnossa kuin muilla pesuaineilla pyykätessä. Miinuksena pyykkikoneeseen kertyy jotain töhnää,jonka pesen välillä jollain voimakkaammalla aineella.

  Muista aineista en niin lämmennyt... Mutta se on makuasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostin tiskikoneaineen ja yleispesuaineen. Katsotaan miten toimivat.

   Poista
 3. Tiskirätit on taatusti tykätty lahja! Ja jos et kaikille raaski ostaa, osta vaikka tärkeimmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan ostaa. Opeja ja päiväkodintätejä on kuusi. Siihen ei kuole.

   Poista
  2. Taisit tosiaan ostaa. Olen kiitollinen tästä postauksesta! <3

   Poista
  3. Tilasin tilasin. Ja koska en osaa miettiä kaikkia asioita etukäteen, mietin, että pitäisikö vielä lahjoa isovanhempiakin kunnon räteillä (äiti, älä lue tätä). Mietin hetken.

   Rätit tuli jo eilen, sulla on suhteet kunnossa Itellaan. Kiitos!

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!