maanantai 24. marraskuuta 2014

Värinä päärynä

Tänään vihdoin maalasimme ekalla Country French -maalilla. Operaatio alkoi eilen. Mies pesi entisen keittiön pinkopahvikaton kidesoodalla ja sitten vielä huuhteli koko katon. Pinkopahvikatto löytyi siis kun irrotimme alas lasketun katon. Pinkopahvi oli lähes virheetön, joten päätimme säästää sen sellaisenaan. Katossa oli keittiörasvaa ja siihen tarttunutta pölyä. Jo pelkkä pesu auttoi paljon.

Teen Country French -maalien kanssa blogiyhteistyötä ja tämä on ensimmäinen kerta, kun kokeilemme maalia käytännössä. Minä olen yleensä meillä se, joka maalaa, mutta kattoihin ylettyy vain mies, vaikka meillä on loistavat tikkaat.

Maali tehdään sekoittamalla värijauhepussin sisältö veteen. Mies käytti sekoittamiseen poraan kiinnitettävää vispilää. Sekoittaminen oli vaivatonta. Pömpelistä olimme saaneet hyvän vinkin, että maalia kannattaa muistaa sekoitella myös maalauksen aikana, sillä pigmentillä ja vedellä on taipumus erottua.

Mies puki ylleen asianmukaiset suojavarusteet: suojalasit, lippiksen, pitkähihaisen paidan ja hanskat. Märkänä maali on emäksistä. Kuivana sitten ihan myrkytöntä ja harmitonta.

Valitsin katon väriksi päärynän, koska olen alkanut pelätä vitivalkoisia. Päärynä on ehkä aavistuksen vihertävä ja vähän kylmä. Mutta kellastuneessa pinkopahvissa se näytti silti ihan valkoiselta. Koska tapetitkin tulevat olemaan vihreäsävyiset, ajattelin että vihertäväsävyinen valkoinen sopii hyvin.


Pinkopahvi ennen.


Puuhella palasi viikolla takaisin paikoilleen.


Mies katonpesuhommissa.


Sekoitimme maalin vanhassa maalipurkissa.


Maalit on pakattu kauniisti.


Sekoitushommissa.


Tässä näkyy päärynä-sävyn ero vanhaan pinkopahvin sävyyn.

4 kommenttia:

 1. Aika kiva sävyhän tuo on, etenkin kattoon jossa kaivataan kuitenkin valoisuutta :)
  Piti ihan pariin otteeseen katsoa tuota puuhella-kuvaa. Se on melkein kuin olisi meiltä otettu. Hella, laatat, piipun kulma ja ovi vieressä (meille menee kylmäkomeroon), hauska yhteensattuma vaikka asemat on eri aikakausilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tänään yritän ottaa kuvia katosta kun maali on kuivaa ja väri toivottavasti suht tasainen. Jo eilen illalla, kun koko pinta oli maalattu, se näytti aika valkoiselta.

   Poista
 2. Yritin tänne jättää kommentin, mutta katosi jonnekin... Ihastelin vain että teillä on pinkopahvit vielä katossa. Meillä oli yhdessä huoneessa, mutta oli niin pahasti repeytyneet, että entinen asukas oli peittänyt levyillä. Muissa huoneissa taitaakin olla alkuperäiset haltexit.

  VastaaPoista
 3. Tämä on tähän mennessä ollut ainoa vanha ja ehjä pinkopahvi. Täällä on ollut alaslasketut katot, joita me puretaan yksi kerrallaan. Alaslasku on koolattu niin rumasti, että useimmissa huoneissa koolaus on rikkonut katon pinkopahvin. Ja osa katoista on niin kauniita paneelikattoja, että niissä ei ole ollut pinkopahvia ollenkaan. Itse ei olla vielä pingotettu yhtään kattoa. Saa nähdä koska on aika kokeilla.

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!