lauantai 10. tammikuuta 2015

Pinkopahvin maalipinta

Maalasin joskus pitkän aikaa sitten poikien huoneessa pinkopahvia Ahlbäckin pellavaöljymaalilla laihoin tuloksin. Ekan pinkopahvin käsittelin liisterillä ja maalasin siihen päälle. Liisteri kuulsi todella rumasti läpi. Toisen seinän maalasin esiliisteröimättä, mutta siinäkin kaikki liisteritahrat näkyivät rumina. Sen jälkeen en ole edes uskaltanut ajatella maalaavani mitään pinkopahvia.

Keittiön vanha pinkopahvikatto tosin maalattiin sillä Country Frenchin päärynällä ja siitä tuli hyvä.

Tänään maalasin eteisessä vaatekaappien takaseinän Uulan Into sisustusmaalilla. Olin ajatellut ensin tapetoida takaseinän tapettien jämäpaloilla (niistä kuvia Instagramissa), mutta sitten päädyin kuitenkin maaliin. Levitin maalin telalla ja siitä tuli kaapin takaseinäksi riittävän siisti kerralla. Lisäksi maalasin samalla maalilla kaapin väliseinät. Kunhan kaappi kuivuu se siirretään takaisin paikoilleen ja kiinnitetään seinään ja lattiaan.


Maalausvaiheessa seinä kuprutti vähän.


Turkoosi on klassisen vaikea kuvata, koskaan väri ei vastaa todellisuutta.


Vasta tässä kohtaa tajusin, että nyt valitsemani turkoosi muistuttaa kovasti jakkaran turkoosia. (Jakkara vaan on todella likainen ja pitää kuurata.)


Kaapin sisäseinä. Ja taustalla näkyy pinkopahvi.Pinkopahvi pingottui takaisin ryhtiinsä todella pian maalaamisen jälkeen.

4 kommenttia:

 1. Minulla on kokemusta vain Uulan pellavaöljymaalista, ja se on ollut niin peittävä, ettei pahvista ole jäänyt mitään jälkiä liisteristä. Tosin ei olla kokeiltu pahvia kuin eteisessä ja sekin oli remonttipaperia, ei aitoa pinkopahvia. Emme liisteröineet ennen maalausta.
  Kaunis turkoosinsävy, onko suoraan värikartasta vai oma sävytys?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värikartasta. Tämä on periaatteessa samanvärinen, kuin eteisen paneelin turkoosi, mutta tässä maalipohjassa se näyttää vähän kesymmältä. Sopivasti. Jos tarvitset, kaivan koodin purkin kyljestä.

   Poista
 2. Uulan pellavaöljymaali on ehdottomasti paras maali jos haluat maalata pinkopahvia, se peittää liisterin kokonaan. Mutta huom! sinun täytyy käyttää "himmeä sisämaali" tavallinen pellavaöljymaali ei peitä. Sain väärän maalin vahingossa kerran ja se ei peittänyt :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli siis Uulan into sisustusmaali ja toimi hyvin. Samaten toimii Country Frenchin maalit.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!