sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Operaatio purku

Tästä se taas lähtee. Tänään saatiin lastenhuone lopulta kokonaan tyhjäksi. Oli osittain aika haasteellista löytää väliaikaissijoituspaikat kaikille lasten tavaroille, koska kaksikko muutti noin 30 m2 huoneesta noin 10 m2 huoneeseen. Pianon väliaikaissijoitus oli ehkä haasteellisin. Niin myös siirto...

Mies ehti jo purkaa ekaa seinää. Osaksi siksi, että se on seuraavana vuorossa ulkopuolella ja siinä saattaa ikkunoiden välisen seinän hirret olla todella huonossa kunnossa. Mutta sisäpuoli nyt oli suht ok.

Avattiin myös katosta yksi pala lastulevyä. Tämäkin katto on laskettu, mutta vain noin 35-40 cm, joka tuntuu ihan turhalta. Muualla lasku on noin 70-80 cm.


Seinässä tuon suorakaiteen muotoisen kolon kohdalla on oviaukko. Siitä tulee kulku kylppäriin.


Vasemmalla oleva ovi on se ainoa meidän tekemä uusi oviaukko.


Tämä on se talon odottamattomin reikä lattiassa. Lastenhuoneessa ei pitäisi kulkea mitään vesijohtoja tms. Mutta silti lattiassa on laho reikä. Siellä tohottaa. Alapohjan tuuletus tuntuu toimivan.


Patterin kohdan avasin itse. Lastulevy, muovi, paperi, villat.


Villat...


Hirsi näyttää ja tuntuu suht siistiltä.


Ensimmäinen kurkistus kattoon.


"Hiiren siemeniä"Tässä näkee kuinka vähän kattoa on laskettu.

12 kommenttia:

 1. Ihana, alkuperäinen katto sieltä pilkottaa! Tsemppiä ja intoa purkutöihin!

  VastaaPoista
 2. Ihana pönttis ja katto se vasta upea onkin! Hienoa, että otatte sen esille.

  VastaaPoista
 3. Nyt onkin kiva seurata näitä muutostöitä, kun kerroit lisätietoja (mailitse). Voin vähän vertailla!

  Onko muuten kattoja laskettu jossain vaiheessa lämmitysteknisistä syistä? Meilläkin oli kesäkodissa nykyisen lastenhuoneen katto laskettu, ja mehän tietty palautettiin se alkuperäiseen asuun.

  VastaaPoista
 4. Onpas tutun näköistä purettavaa, ihan tismalleen samoja kerroksia kuorin tällä kertaa eteisen seinistä :) On niin kiva päästä noista p***a materiaaleista eroon!

  VastaaPoista
 5. Huomenta. Vastaan teille kaikille yhteisesti. Todella ihana katto. Yllätys oli se kuinka vähän sitä on laskettu. Kattojen laskeminen liittynee tosiaan energiansäästöön.

  Me käydään joka huoneessa kaikki rakenteet läpi ja vaihdetaan tarvittaessa ehjiin ja hengittäviin. Lasivillat ja muovit ovat ensimmäisiä lähtijöitä.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa kun saatte lasivillat ja muovit pois. Innolla odotan muodonmuutosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole vielä mitään käsitystä miltä sisäpuoli tulee näyttämään. Mulla alkaa ote lipsua. Ennen mun projektit alkoi aina väreistä. Nyt rakenteiden kunnostamisesta.

   Poista
 7. Oi miten kaunis katto sieltä pilkottaakaan!

  VastaaPoista
 8. Taas yksi todella nätti kattopinta! Olette todella onnellisia, kun vain purkamalla löytyy jotain noin nättiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä huoneessa on vaan todella vaikeaa ymmärtää MIKSI kattoa on laskettu, koska lasku on ollut tosi pieni. Ja tässä taitaa olla laskemisen takia tehty koolaus järein tähän mennessä, eli kattoon jää jäljet, kun irroitetaan koolaus. Tyhmää, tyhmää, tyhmää...

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!