maanantai 6. huhtikuuta 2015

Tapetointipäivä

Tänään oli pitkästä aikaa tapetointipäivä. Yhtäkkiä näyttää, että meidän makkari sittenkin valmistuu joskus. Keitettiin vehnäjauholiisteri ja ekan seinän tapetit olivat seinässä kolmessa vartissa. Mun täytyy sanoa, että mä hyödyin käymästäni tapetointikurssista kovasti. Liisteröiminen ja tapetin taittaminen ammattimaisella tekniikala säästää aikaa. Osaan vetyttää oikein ja nurkatkin onnistuvat aiempaa vaivattomammin.

Tänään tehtiin taas syntiä ja tapetoitiin tapetilla, jossa on vinyylikerros. Huoneen ulkoseinä on paneloitu ja siis hengittävä ja tapetoiduilla seinillä rakenne tapettia lukuunottamatta hengittää. Lisäksi huoneessa on poikkeuksellisen paljon ovi- ja ikkuna-aukkoja, että eiköhän rakenteilla ole riittävä hengitysvapaus.


Tää oli siis se tapetti, josta jouduin vielä aika vastikään pohdiskelemaan, menikö valinta oikein.  (Ja tänään kysyin mieheltä, että pystyykö se elämään näin romanttisessa huoneessa...)


Tässä tilanne ennen tapetointia. Yllättäen puuhellan päällisestä tulee helposti varasto, jos sitä ei lämmitetä.


Tässä on keltainen seinäni, jotta hämmästelin itsekin, mutta väri taisi löytää roolinsa tapetin kaverina.


Toinen ovi on vaihdettu, pitäisiköhän vaihtaa toinenkin?


Tällä vettyvät ekat vuodat. Liisteriä tuli juuri sopiva määrä. 4 litraa vettä, 5 dl vehnäjauhoa sekoitettiin 5 dl kylmään veteen.Keltainen ja tapetti soivat yhteen. Keltainen lämmittää huonetta. Väri on Country Frenchin kurpitsa.


Kometoiden paneeli on Country Frenchin päärynää. Sekin sopii tapetin kanssa.


Minä seison pinkillä jakkaralla ja hoidan alaosan tapetit, mies kurkottelee yläosat tikkailla.


Ovesta näkyy pikkueteisen inspiraatiopaneeli. Siitä sain inspiraation sekä helmiponttipaneeliin että vihreäsävyiseen tapettiin.


Nyt lattian maalaus kahteen kertaan, komeroiden ovet vielä kerran. Kynnykset pariin kertaan. Ja listojen maalaus ja listat paikoilleen ja meillä onkin uusi huone! Ai niin ja komeroihin hyllyt...


Lattiasta on tarkoitus tulla tällainen harmaa. Tosin jäin vielä miettimän, onko väri oikea muiden värien kanssa. Tapetista kyllä löytyy harmaatakin.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! On toi aika runsas ja värikäs, mutta jotenkin ihana.

   Poista
 2. No onhan tuo nyt ihana tapetti! Ja hattua nostan, että itsekin tapetoit; minä kun olen kokonaan ulkoistanut sen homman miehelle, kun se kerran sen osaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä melkein sanoisin, että tapetointi on naisten hommaa, kun naiset on usein tarkempia. Meillä tosin mies on aika tarkka, mutta välillä kyllä menee siitä missä aita on matalin. Yhdessä se on kaikkein nopeinta.

   Poista
 3. No joo varmaan usein näin onkin, mutta onnneksi tuo mun mies on tarkka työnsä jäljestä :)

  VastaaPoista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!