sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Sisäkanit

Kyllä on kätevää asua talossa, jossa on koko ajan joku purkuhomma menossa. Kanit olivat kastraatiossa viime viikolla ja sen jälkeen niiden piti olla sisätiloissa x aikaa. No, ei muuta kuin kompostikehikot purkuhuoneeseen ja väliaikaiset yksiöt jokaiselle. Ei ollut kovin ylellinen asumus, lattia oli kanintassuille ihan liian liukas. Mutta kaneilla oli aikaa toipua meidän silmiemme alla ja meidän ei tarvinnut varoa tilaa erityisesti, koska se on joka tapauksessa menossa purkuun.

Tänään veimme kanit takaisin ulos omaan aitaukseen ja kokeilemme elämää ilman väliaitaa. Kasper (mustavalkoinen) pakenee yhä varmuuden vuoksi muita kahta, vaikka vaikuttaa siltä, että muut eivät ihan samalla kiihkolla jahtaa sitä kuin ennen. Toisaalta kestäähän se ennen kuin hormonitaso muuttuu. Ja lisäksi voihan jahtaajan ja jahdatun roolit olla jo valmiita käytösmalleja, joista on vaikea oppia pois.

Pieneläinklinikan palvelu oli todella ystävällistä ja henkilökunta jaksoi paneutua kaneihin yksilöinä, opettelivat nimetkin. Saatiin hoito-ohjeita kotiin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!