torstai 9. heinäkuuta 2015

Ulkopuoli ennen juhannusta

Nyt tänään eteläsivu on lähes kokonaan puhdistettu vanhasta maalista, hirsikorjaukset on tehty, laudoituksen vaihdot on tehty, ensimmäinen seinänpätkä on pesty ja maalattu. Toimenpidelupa saatiin juhannuksen paikkeilla. Olemme aloittaneet värinvaihdon. Ulkomaaleissa päädyimme kotimaiseen vaihtoehtoon ja hankimme maalit Antiikkiverstaalta. Maali näyttää ja tuntuu hyvältä ja saimme oikean sävyn vaivatta.

Tässä muutama kuva jotka räppäsin ennen juhannusta. Talo on todellakin ollut aika sininen jossain vaiheessa!Tässä näkyy pellavaöljymaalin krakeloituminen hyvin.
Värikerroksia (ja sitten vielä maalikerroksia) on muutama...

6 kommenttia:

 1. Minkäs sävyn valitsitte?
  ps. Voi noita juhannuskuvia... Lohduton keli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talosta tulee toiseksi alimman kerroksen mukaan harmaa. Laitoinkohan instaan kuvan? En muista. Voin laittaa, jos en ole laittanut. Kuvaan kyllä taloakin, mutta siinä on tellingit edessä.

   Poista
  2. Löysinkin instasta kuvan, kylläpä ilme muuttuu harmaan maalin myötä! Kaunis sävy! Työniloa!

   Poista
  3. Tätä ulkopuolen hommaa ei tehdä itse, taksamittari raksuttaa...

   Poista
 2. Vau, kylläpä teidän iso urakka etenee hienosti! Onpa jännä nähdä talon värihistoriaa. Tiedättekö millä aikakaudella rakennus on ollut sininen? Mistä värikartasta valitsitte harmaan värin? Siitä tulee upea. Mikä katon väri tulee olemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sininen on jostain keskipaikkeilta. Sen päällä on erisävyisiä keltaisia. Sen alla on myös joku vaalea ja ehkä myös ruskea ennen harmaata. Katto tulee olemaan musta. (Nyt se rähjäisenä punaisena on aika rivon näköinen harmaan kanssa.)

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!