perjantai 14. elokuuta 2015

Autiolla saarella

Terveisiä autiolta saarelta. Olimme viime viikolla Ahvenanmaalla, Brändön Jurmossa ja sieltä vielä merimatkan päässä autiolla (tai melkein) saarella kolme vuorokautta. Meidät vietiin sinne veneellä, ja haettiin kolmen vuorokauden päästä pois. Saaressa ei ollut puita, ei sähköä, ei vesijohtoa ja kännykätkin laitoimme pois päältä.

Nukkuimme pienessä eremitstugassa, kalastajan mökissä, jossa oli 4 sänkyä. Räystään alla pesivät pääskyt. Saari oli aika iso ja siellä pesi paljon erilaisia lintuja. Saaressa kasvoi yksi pihlaja ja toinen pihlajan alku. Kaikki muu kasvillisuus oli katajaa, kanervaa ja ketoa.

Yhtenä päivänä satoi lähes koko iltapäivän, muutoin saimme paistatella auringossa. Yritimme onkia ruokaa useampaan eri otteeseen, mutta kukaan ei edes näykkinyt matoja. Ruokavalio olikin siis aika yksipuolisesti pastaa, perunaa, leipää, tonnikalaa.

Ihana reissu. Lapset kysyivät heti mennäänkö taas ensi vuonna!

Tiskivuoroista tuli suorastaan riitaa. Siis kuka SAA tiskata.


Jalkahoitola.
Olin koko reissun paljain jaloin.Suvilalta haettiin mukaan nämä.
Hampaiden pesu hoidettiin ulkoilmassa.
Neitihenkilö askarteli löytötavarainstallaation.

6 kommenttia:

 1. Kiitos matkailuvinkistä taas, näyttää tosi ihanalta paikalta.

  VastaaPoista
 2. Ihanan karu paikka! Toi ois kova sana kyllä parisuhteen hoitamiseenkin, ei ulkoisia häiriötekijöitä ja kännykätkin kun muistaa tosiaan pistää pois (tai ei akkukaan kauaa kestäisi) niin olisi vähän pakko keskittyä siihen toiseen ihmiseen. Hauskaa että lapsetkin tykkäsivät, aina ei tarvi olla pleikkareita ja muita vimputtimia viihtymiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän lapset ei paljon pelaa. Nokkelasti keksivät tekemistä ja uusia olojen sallimia leikkejä. Mä luin paljon. Osattaiskohan miehen kanssa olla kahden?

   Poista
 3. Voi lumous mitenkä ihanan näköinen paikka <3 Ahvenanmaa on vienyt meitin perheen sydämen. Kökarissa nautittu karuista kalliomaisemista, mutta tuollainen olisi vasta jotain :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jotenkin sanoinkuvaamattoman hienoa, että saarella ei ollut mitään turhaa.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!