sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kolmaskin partiolainen

Nyt meidän perheessä on jo kolmaskin partiolainen. Ekaluokkalainen vannoi valansa tällä viikolla. Tilaisuus oli meren rannalla. Maisemat olivat upeat, osui kaunis ilta. Valan jälkeen paistettiin makkaraa ennen kuin ajeltiin kotiin.

4 kommenttia:

 1. Voi miten suloista. Itse partion vuonna 1977 aloittaneena ja edelleen henkisesti partiolaisena en voi kuin olla niin satasella hengessä mukana. Onko teilläkin niin, että lupauksen annon yhteydessä pikku sudenpennun kaulaan laitetaan se ihka oma partiohuivi? Näin minun lippukunnassani ainakin on ja voi miten se oli silloin aikanaan juhlallinen hetki kun sai sen oman partiohuivin, johon äitini sitten ompeli lippukuntamme merkin. Seuraavan kerran liikutuin vuosina 1997 ja 2000, kun omat lapseni valoivat omat partiovalansa ja saivat huivinsa, joihin minä vuorostani ompelin merkit.
  Toivotankin teidän partiolaisille ikimuistoisia kokemuksia mukavan harrastuksen parissa, niin leirien, retkien kokousten kuin ihan niiden partiokavereiden merkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsille laitettiin huivi auki hartioille ennen kuin he kävelivät valapaikalle ja sitten valan jälkeen partionjohtajat solmivat jokaisen huivin. Nyt meillä on kasa merkkejä ommeltavina.

   Hauskinta on, että nuorin pitää täysin luonnollisena sitä, että hänkin menee aikanaan partioon. Asia kuuluu samaan settiin kuin koulu ja iltapäiväkerho.

   Me ollaan miehen kanssa kumpikin oltu aika lyhyesti partiossa, mutta meille luonnon kunnioittaminen ja partiossa karttuvat kansalaistaidot ovat tärkeitä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiirusta, kiirusta. Instagramiin ehdin räpsiä jotain, blogi on hiljaiselolla kun ei vaan ehdi.

   Poista

Olen todella iloinen, että jätät kommentin!